Dolar yükseliyor, küresel hisse senetleri büyük teknolojinin ağırlığı arttıkça değer kaybediyor.

Yükselen ABD Hazine getirilerinin büyük ABD teknoloji hisselerinin çekiciliğini azaltması ve Atlantik'in her iki yakasındaki yatırımcıların ekonomiler geri döndüğünden fayda sağlayacak hisse senetlerine yönlendirmesiyle Salı günü dolar yükseldi ve küresel hisse senedi piyasalarının bir göstergesi geriledi.

Güçlü dolar ve yükselen getiriler, güçlü toparlanma beklentileriyle birlikte, güvenli sığınak külçesine olan talebi düşürdü ve altın fiyatlarını düşürdü.

Yatırımcılar, Pazartesi günü Credit Suisse ve Nomura hisselerini sert bir şekilde olumsuz etkileyen ABD hedge fonu Archegos'un temerrüdünün etkilerini geride bıraktıkça, aşı kaynaklı iyileşme umutları üzerine Avrupa hisseleri rekor seviyeye yaklaştı.

STOXX 600 endeksi% 0,7 artarak pan-Avrupa endeksini pandemi öncesi zirvesinden% 1'in altına düşürürken, banka ve madencilik hisse senetleri Londra'daki mavi çipli FTSE 100 endeksini% 0,5 daha yüksek kapatmaya itti.

Microsoft Corp, Apple Inc, Amazon.com Inc ve Facebook Inc, S & P'nin düşüşünü yönetirken, Tesla Inc, JPMorgan & Co., Bank of America ve Wells Fargo & Co. en çok yükselen hisse senetleri oldu.

Los Angeles'taki Wedbush Securities'de hisse senedi ticareti genel müdürü Michael James, geçen ayın oyun kitabının büyük ölçüde Salı günkü oturumda açıkça görüldüğünü söyledi.

James, "Oranlar yükseldiğinde, finansalların daha iyi davrandığını ve büyük hacimli teknoloji stoklarının satış eğiliminde olduğunu görürsünüz. İlerleme konusunda sorunları var” dedi.

“Apple, Facebook, Amazon, Microsoft'a bakın, hepsi bugün anlamlı bir şekilde geride kalıyorlar” dedi.

Apple% 1.23,% 0.97 ve% 0.66 düşüşle Microsoft% 1.44 düştü.

Editör: TE Bilisim