Özel sektöre ait bir 1933 Double Eagle altın sikkesi 18,9 milyon dolara satıldı ve dünyanın en nadide pulu 8,3 milyon dolara gitti.

1933 Double Eagle altın sikkesi Salı günü New York'taki müzayedede 18.9 milyon dolara rekor fiyata satıldı ve dünyanın en nadide pulu 8.3 milyon dolara gitti.

Özel sektöre ait olmasına izin verilen tek 1933 Double Eagle olan madeni paranın, Sotheby's müzayedesinde 10 milyon ila 15 milyon dolar arasında satması bekleniyordu.

Ayakkabı tasarımcısı ve koleksiyoncusu Stuart Weitzman tarafından 2002 yılında 7,6 milyon dolarlık dünya rekoru fiyatıyla satın alındı.

Nominal değeri 20 dolar olan ve bir yanda uçan bir Amerikan kartalının, diğer yanda Liberty'nin öne çıkan ayırt edici tasarımına sahip madeni para, Amerika Birleşik Devletleri'nde dolaşıma giren son altın madeni paraydı.

Ancak Başkan Franklin Roosevelt Amerika Birleşik Devletleri'ni altın standardından çıkardıktan ve tüm kopyaların imha edilmesi emredildikten sonra hiçbir zaman yayınlanmadı.

Weitzman Salı günü ayrıca 1856'da basılan İngiliz Guyanası One-Cent Magenta pulunu 8.3 milyon dolara sattı ve tarihin en değerli pulu olduğunu doğruladı.

Damga, o zamanki İngiliz sömürge yöneticileri tarafından gönderilen pul kıtlığı nedeniyle Güney Amerika ulusu tarafından basılan bir diziden hayatta kalan tek kişidir.

Tasarımcı onu 2014 yılında 9,5 milyon dolara satın almıştı ve önceki sahiplerinin başlattığı bir geleneği, damganın arkasına kendi güzelliğini - bir stiletto ayakkabının çizgi çizimi ve adının baş harflerini - ekleyerek sürdürdü.

Sotheby's, iki ürünün alıcılarının isimsiz kalmak istediklerini söyledi.

Ek olarak, 1918'de ilk ABD hava posta mektupları için basılan 24 sentlik Ters Jenny damgasının bir levha bloğu 4,9 milyon dolara satıldı. En değerli ABD damgasıdır.

En son 26 yıl önce 2,9 milyon dolara müzayedede satılan Ters Jenny, çift kanatlı tasarımının ters göründüğü bir baskı hatası nedeniyle bir koleksiyoncu öğesidir.

Sotheby's, müzayede öncesi tahmininin altında satılan damga bloğunun özel sermaye şirketi The Carlyle Group'un kurucu ortağı David Rubenstein tarafından satın alındığını söyledi.

Çocukluğundan beri pul ve madeni para toplayan Weitzman, Salı günkü satıştan elde edilen parayı tıbbi araştırmalar, tasarım okulu ve Madrid'deki bir Yahudi müzesi de dahil olmak üzere hayırsever girişimlerini finanse etmek için kullanacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim