SES ADANA ŞUBESİ AŞI KONUSUNDA BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ.

SES ADANA ŞUBE EŞ BAŞKANI DOKTOR MÜRŞİT ENİS AKYÜZ; "BURADAN SAĞLIK SİSTEMİ YÖNETİCİLERİNE SESLENİYORUZ! AŞI VEREMEDİĞİNİZ HER RANDEVU İÇİN RANDEVU SAHİBİ HASTAYI BİLGİLENDİRİN!" DEDİ.

Dr. Akyüz'ün konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

Çoğu ilde olduğu gibi Adana’da da aşıların tedarikinde sorun yaşandığını görüyoruz. Vatandaşlar randevu almasına rağmen Aile Sağlığı Merkezlerine ve Hastanelere gittiklerinde “aşı olmadığı” cevabı ile karşılaştı. Peki neden? Bir Aile Sağlığı

Merkezinde veya bir hastanede ertesi güne kaç tane aşı randevusu olduğu sistemde mevcut, sağlık emekçileri aşıyı yapmaya hazır, ancak tek sorun, mevcut randevu kadar aşı verilmemesi. 

Halk televizyondan “aşı geldi aşı yapıldı istediğiniz aşıyı seçebileceksiniz” haberleri izlerken; randevulu aşı yaptırmaya gidip de “aşı yok” cevabını aldığında, sağlık emekçileri ile karşı karşıya kaldı. Sorumlu bir idareye düşen görev, bu durumda halkı bilgilendirmektir ama bizde tam tersi! Aşı sağlanmasında sorun yaşandığı halktan gizleniyor, whatsapp gruplarında alttan alta “randevularını iptal edin” yazıları gönderiliyor, o yazıya güvenen sağlık emekçisi randevuyu iptal ederse vatandaşa giden mesaj “hekim çalışma cetvelinde değişiklik olduğu için randevunuz iptal edilmiştir…”  Sağlık sistemi yönetilmediği gibi göz göre göre halkla sağlık emekçileri karşı karşıya getirildi.

Buradan sağlık sistemi yöneticilerine sesleniyoruz! Aşı veremediğiniz her randevu için randevu sahibi hastayı bilgilendirin! Sırf siz görüntüyü kurtaracaksınız diye sağlık emekçilerini hedef hâline getirmekten derhal vazgeçin. 10 randevu olan bir birime4 aşı verirseniz sağlıkta şiddete davet çıkardığınızı görün! Eğer randevu kadar aşı verilemeyecekse randevu sahibi halkı bilgilendirme görevi, aşı tedariğini sağlamayan sağlık idaresindedir. Bu sebepten yaşanacak herhangi bir şiddette sorumlu olacağınızı hatırlatırız.

Editör: TE Bilisim