Barbi bebek, bizim çocukluğumuzda zenginlik belirtisiydi. Eğer bir çocuğun Barbi bebeği varsa ya Alamancıydı ya da babasının, memur maaşının üçte birini bir oyuncağa vercek parası vardı. Neyse ki Çinliler var, ürettiler de ürettiler; çocuklar zengin-fakir demeden Barbi si, Cindy'si hatta Rabia'sı, her türlü bebeğe sahip olabildi.

6 çocuklu, 6'sına da yüksek öğrenim gördürmüş memur ailenin en küçük çocuğu olarak benim hiç Barbi bebeğim olmadı. İçimde ukteydi, çocuğum olsun ona Barbi'yi hatta evi barkı soyu sopuyla Barbi'nin sülalesini alıcam dedim, kızım değil iki oğlum oldu, yine alamadım. O yüzden hala nerde Barbi görsem, algıda seçicilik, durur bi süzerim.

Neyse, bugün gördüğüm bi Barbi'ye bakmakla kalmadım oyuncakçıda derin düşüncelere daldım yine. Doktor Barbi yapmışlar, nasıl mı?

-Diğer incecik sülün Barbiden eser yok, bayaa götlü göbekli bi barbi teyze. Haaa tabi bu ülkede doktor olmak G-üven Ö-zveri T-ecrübe ister manasında olabilir! E tabi yaşıtları koca bulma peşindeyken bu bebekceyiz otur otur ders çalış, sonra tıp fakültesine gir, at gibi koştur, sonra yine aylarca otur TUS çalış, bööyle kalın bacaklı, basenli olur bu Barbi! Ders çalışmaktan hayatını erteler, tükenmeye başlayan son yumurtalarıyla çocuk yapar, e 20 sinde doğuranla 35 inde doğuran bir olur mu, biri sarışın ince belli Barbi olur Ken'le fingirdeşmeye devam eder. Öbürü basenli, leğen götlü doktor Barbi olur!

Bir de, vay arkadaş, yıllardır bakarım, pazarda dahil satılanını gördüm ben bu kadar ucuz Barbi görmedim! Bu ülkede en ucuz şey doktorun emeği gibi, Barbisi' de en ucuzu! Eskiden hep duyardım büyüklerden, çocuk hemen büyür, hor kullanır giysiye çok para harcama anlamında 'yediği helal giydiği haramdır' diye ya; günümüzde insanlar bunu 'doktora verilen para haramdır' olarak şeettirmiş olacaklar ki; hep bi 'iki tık tık, bir fık fık yaptı, para aldı' modu vardır herkeste. Ya da hiçbir sosyal güvencesi olmayan yeşil kartlı hastanın bile doktora karşı hep bi 'senin maaşını ben veriyorum, günde 100 hasta da olsa bakacaksın tabi!' düşüncesi hâkimdir nedense?

Yandaki sporcu Barbi'ye baktım, yeminle 3 kat pahalı, taam sporcunun kazandığında gözümüz yok da!?? Oyuncakçıya bi isyanla dönüşüm var: -Beyfendi, bu, sporcu Barbi niye 200 lira da doktor Barbi 50 lira acaba?? Adam sanıyor ki, sporcunun pahalılığına kızıyorum, oysa ki benim isyanım doktor Barbi'nin ucuzluğu… Hem basenli, hem ucuz, gel de isyan etme! Bu bebek bu basenleri boşa mı yapmış acaba oyuncakçı bey, hiç hakediyo mu bu muameleyi??

-Sporcu Barbi oricinal, gavur malı o yüzden pahalı abla diyor, ben rahatlıyorum. 'Ohh, bu Barbi Türk Malı olduğundan ucuz, emeğe biçilen değeri de, muamelesi de yurdum işi yani, normal! Dolar yükselince sporcu barbi pahalanıyo, 'dolar yükselsin bize ne ki, biz maaşımızı dolarla mı alıyoruz ki?' diyenlerle yönetilen bir ülkenin vatandaşı ne ki, Barbisi ne olsun??

Aaaah be basenli doktor Barbi, belki çok çocuğu sevindirdin ama beni benden aldın! İnsanlar sanıyor ki çocukluk travmasından Barbiye bakıp ağlıyorum; ben resmen doktor olarak yaşadığım erişkin travmalarımdan ağlayarak çıktım oyuncakçıdan! Ahanda buraya yazıyom, Barbi artık benim için bitmiştir, nokta

Editör: TE Bilisim