-Kadınlar 'ilgi' ister.

Mesela hastayken çorbası yapılsın, çocuk gibi saçı okşansın, yola çıkınca 'vardın mı?' diye aransın ister. Ama öyle her dakika 'nerdesin, napıyosun, bişeye ihtiyacın var mı' düzeyinde ilgi istemeyebilir. İlgiye ihtiyacı olduğu ânı hissedip, ona göre ilgilen ister. Yani 'ilgilendiğini hissetmek isterken, kendini yetersiz hissedecek kadar ilgiye muhtaç gibi davranılmadan, hem üstüne titremeni hem de özgür bırakacak kadar ilgisiz olmanı ister. Tabi özgür bırakmak derken öööyle her istediğini yapabilecek kadar özgürlük tanımak bazen ilgisiz olmaktır; hem herşeyine karış, hem hiçbişeyine karışma ister. ???

-Kadınlar 'sevgi görmek, aşkını hissetmek' ister.

Kadın sevildiğini bilmek, 'seni seviyorum demeni' duymak ister. Ama öyle çok söyleyip o güzelliğin gizeminin bozulmasını istemez. Ona sımsıkı sarılmanı, sıcacık öpmeni ister ama öyle her an muç muç ol istemez.

Kendini dişi hissedecek kadar âşkla yaklaşmanı, ama her an bayık âşıklardan da olmamanı ister. Sevgini, aşkını duymak ister ama bunu çok söylersen 'kesin bi bok yedi de onun için bu ilgi, sevgi heralde?' diye düşünür ; ilgi göstermezsen de zaten 'kesin başka bir kadın var' der. Hem onu çok sev, aşkını taze tut hem de o kadar da doğallıktan uzak tarzda abartı sevme ister. Unutma ilişkinin başında 'seni seviyorum' demen onda güvensizlik yaratabilir ama söylemiyorsan da ilişkiye ve ona değer vermiyosundur o da güvenini sarsabilir. Hem sadece söylemek değil, davranışlarından da bunu görmek ister. Sokaktan geçen birine rica et 'bana seni seviyorum' de diye, o da söyler; önemli olan davranışlarındır, hem söyleyip hem hayata geçirebiliyorsan tadından yenmez ama öyle bir erkek var mıdır ki, varsa kesin rol yapıyodur o prens yakında kesin kurbağaya dönüşecektir, o yüzden sana çok da inanmaz. ???

  • Kadınlar 'huzur' ister. Kadın illâ ki huzur ister. Ama çok da uyuşuk, atraksiyonsuz, enerjisiz olmanı istemez. Hani böyle bir kasırga savurmasın tabi de rüzgarlı bir hava sonrası yağan yağmurlu havanın dinginliği fena olmaz der. ???

-Kadınlar kibarlık ister, jest ister, ruhuna hitâb etmeni ister.

Kadının ruhu narindir, kaba saba işlerle ilgisi olmaz. Güzel şık bir yere götür tabi de abartıp 'tuvalete giderken eşlik edeyim; özel şoförü gibi koşup kapıyı açayım' gibi göstermelik davranış istemez. Yani ince ol ama kırılma, jest yap ama samimiyetsiz olma, kibar ol ama bayma ister.

Kadın beklemediği anda yapılan tatlı sürprizleri sever ama birazcık da beklediği anlarda olsa daha iyi olur. Misal evde yorgun, pijamasını giymiş oturmuş, en bakımsız haliyle kapısı çalınıp elinde pasta arkanda bi dünya insan; 'süüürpriiz' diye işteki terfin için parti düzenlemeni istemez. Ama çok açık vermeden biraz olaya hazır olabileceği tarzda bir partiye hayır demez. Çok da açık verirsen seni aptal bulur, kadın aptal erkek istemez. Doğumgünü, yıldönümü gibi anlarda değil, sâir bir zaman aldığın hediyeyle mutlu olur. Hediyenin tabi ki küçüğü büyüğü olmaz ama pahada çok hafif bişey olmasın tabi; paha da çok ağır bişey alırsan da 'durup durduk yerde bu kadar borcun harcın arasında ne gerek vardı?' gerginliği veya 'kesin bi halt yedi' şüphesi doğabilir, dikkat! ???

-Kadınlar güçlü, donanımlı, kendine güvenli erkek ister:

Yanındaki erkek iş-güç sahibi, donanımlı bir erkekse; 'sıkıntısında sığınacağı bir limanı olması hissi' kadına iyi gelir. Ama kadın bu gücü kendi hissetmeli, güç gösterisinden asla hoşlanmaz; hakimiyet kurmamalısın ama vur eline ekmeğini al tiplerden de asla olmamalısın. Kendine güven ister ama ukalalık boyutunda olmamalı, asla ezik erkek istemez ama unutma eziklikle tevazudaki ince çizgi çok önemlidir, onu farket ister. Kadın vicdan ve iyilik tabi ki ister ama çok iyi olursan böyle acımasız dünyada enayi yerine konma ihtimalin çok olur ki kadın enayi erkek istemez. Asla kötü olmamalısın ama kötülüklerle savaşacak kadar, yeri gelince kötü olabilmelisin, bu sana hayatta başarı kazandırabilir ki kadın başarılı erkek ister. ???

-Kadınlar pozitif enerjili, esprili, eğlenceli erkek ister.

Kadın hayatında pozitif enerji aldığı adam ister. Ama pozitif olurken onun üzüntülü, gergin anlarında da 'sevgi pıtırcığı' olup sinirini bozmasını istemez. Tabi ki komik adam eğlencelidir ama her ortamda espri yapan zevzeklerden hoşlanmaz. Ciddi olabilirsin yerine göre ama her an kravatlı ciddi insanlardan olup ruhunu da baymamanı ister. İyimser olmanı ister ama yerine göre kötümser de olmalısın ki bu, gerçekçi yapar seni. Gerçekçi olman güzel tamam da ara ara pembe yalan söyleme şirinliğin de olmalı, ne çok ciddi ne çok komik olmalısın. Yani her duyguda 'ayarlı' olmanı ister. E çok ayarlı, tekdüze, heyecandan uzak sıradan bir erkek de olmamalısın tabi. Kadın ayarında ayarsız erkek ister. ???

Bu liste uzar gider. Sözün özü: 'Kadın anlaşılmak ister.' Neeee, ne demek imkansız, 'bizi anlayın bize yeter ayol sanki atla deve mi isteğimiz, bizi anlamanızı istiyoruz o kadar basit!', alla allaaaa…


Dr. Figen Demir Kardeş

(Hunili Doktor)

Editör: TE Bilisim