Memleketin üstünde kara bulutlar dolaşadursun, ben bu 19 Mayıs ta da umutlarımı yeşertmek istiyorum, çünkü ülkeyi karanlıktan kurtaracak olan gençlerin bayramı bu. '1990' ların sonu, 2000'lerin başlarında doğan ve Z kuşağını oluşturan gençlerimiz, sosyal medyatik yaşamları ve değer yargılarındaki farklılıklardan dolayı bir önceki X kuşağınca hep eleştirilse de ben onlardan çok umutluyum.

Bu gençler bizim gibi 'ye ekşiyi, doğur Ayşe'yi' kuşağı değil! Anneleri babalarınca; dünyaya getirilmeden düşünülen, karar verilince folik asiti verilen, dünyaya gelmeden savaşa hazırlanan 'folik asit çocukları' onlar! Onların o binlerce analiz yapan kafalarını öne eğemezsiniz kolay kolay. Onlar canlı yayında, dakikalar içinde organize olup 'sana oy yok' diyebilecek cesaretteki Z kuşağı ve olayın muhatapları sizin adınıza üzgünüm, yeni seçimlerde kararı verdirecek, her haksızlığın peşine düşüp hesap soracak kesim 'onlar'.

Parası olanın iyi eğitim alabildiği, ensesi kalının iş bulabildiği, tamamen eşitsizlikler içinde büyüyen gençler karşınıza geçip

-'Neden ben işsizim, neden benim patronum diplomasız, okuduğum yıl kadar süredir neden ben atama bekliyorum?

-İki yıldır ne bilgisayarım var, ne online eğitim şansım, peki bunlara sahiplerle ben nasıl aynı şartlarda sınava gireceğim?

-Benim babamın parası yok diye ağbim askere gitti, şehit oldu senin çocuğun bedelini parasıyla öderken benim ağbim bu bedeli neden canıyla ödedi?' diye sormayacaklar mı sanıyorsunuz?

-Halkın mafyadan kaçıp devlete sığınması gerekirken, mafyanın devleti halka sunduğu bu garip ülkede; milyar dolarların hesabını sana sormayacaklar mı?

-Genç kızların öldürülüp intihar denip kapatılan dosyaları, geri açtırmayacaklar mı?

-Benim doktor annem, babam pandemide savaşırken öldü; sen onları nasıl meslek şehidi olarak sayıp devlet olarak bana sahip çıkmazsın? diye haklarını aramayacaklar mı,

-Henüz mezun olmadan Amerika'nın beyin göçü için peşine düştüğü pırıl pırıl gençler, ülkede değer görmeyip arkadaşı gibi işsiz olmamak adına gözü yaşlı ülkeden ayrılışının acısını çıkarmayacak mı sanıyorsunuz sizden?

-Yurtdışında madalyalar kazanan sporcu gençler; 'neden sosyal medyada, kocasına aldırdığı jetlerle gündemde kalan hatunların milyonda biri kadar, başarımızı gündeme getirmediniz?' demeyecekler mi?

-Ben hayatıma engelsiz ortamlarda, bir başıma devam etmek istiyorum deyip, eve mahkum edilen aklı, yüreği değil vücudu engelli binlerce masum genç; neden benim insanca yaşam hakkımı devlet olarak bana sunmadın? diye isyan etmeyecek mi??

-Doğuştan yetenekli binlerce çocuk, sanata ve sanatçıya verilen değersizlikten, işsiz kalırım korkusundan yolundan dönüp 'neden ben hayallerimin peşinden koşamadım?' diye mutsuz geçen hayatının hesabını size sormayacaklar mı sanıyorsunuz?

Ben inanıyorum, soracaklar! 80'lerin devrimci kuşağından çok daha farklı şekilde, yapacaklar devrimlerini ve sunacaklar bize geleceği, pırıl pırıl beyinleri, cesaretli yürekleriyle… Tüm folik asit çocuklarının, gümbür gümbür gelen Z kuşağının ve tabi ki biz her dem yüreği genç olanların, '19. Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' kutlu olsun!

Çünkü “onlar Z kuşağı, göğe bakarlar!"

Dr. Figen Demir Kardeş (Hunili Doktor)

Editör: TE Bilisim