BAŞKAN BOZDOĞAN’A KIRSAL MAHALLELERDE YOĞUN İLGİ

-TARSUS BELEDİYE BAŞKANI DR.HALUK BOZDOĞAN EKİBİYLE BİRLİKTE BİR GÜNDE KİLOMETRELERCE YOL KAT EDEREK ZİYARET ETTİĞİ 13 MAHALLEDE VATANDAŞLARIN YOĞUN İLGİSİ İLE KARŞILANDI.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kentin her noktasına eşit hizmet götürmek amacıyla daha önce mahalle muhtarlarının talepleri doğrultusunda belediye ekiplerinin mahallelerde yürüttükleri çalışmaları yerinde tespit etti.

Torosların eteklerinde bulunan 13 mahalleyi ekibiyle birlikte bir günde kilometrelerce yol kat ederek ziyaret eden Başkan Bozdoğan, vatandaşlar tarafından yapılan hizmetler için teşekkürler ile nergiz ve karanfillerle karşılandı.

Daha önce mahallelerin eksiklerinin tespiti ve muhtarların dile getirdikleri sorunların giderilip giderilmediğini yerinde inceleyen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, göreve talip olurken hizmete susamış ilçemize gece gündüz demeden çalışarak sorunları ortadan kaldırmak ve aynı zamanda Tarsus’umuza farklı değerler kazandıracağımızın sözünü vermiştik. Biz bu sözleri verirken yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik.

Halkın parasını halk için kullanacağız dedik ve tek kuruşuna zeval getirmeyecek şekilde halka hizmet olarak geri harcıyoruz. Milyonlarca liralık borcu olan bir belediye devraldık, ancak uyguladığımız tasarruf tedbirleri ve gereksiz harcamalardan kaçınarak cari açığı olan kurum durumundan cari fazlalığı olan bir kurum haline dönüştürdük. Şehir merkezimize hizmetlerimizle birlikte köylerimizin güzelleşmesi köylerimizin iyileştirilmesi benim için önemli.

Yıllardır inanılmaz göç olmuş, insanlar köylerden şehirlere geçmişler. Tabi bunu şartlar zorlamış. Ancak bir yerel yönetimin köylere yönelik hizmetlerindeki kalite artışı insanların kentlerden yeniden köylere dönüşünü sağlar. Benimde en büyük amacım o, aman aman köyler şehirleşmesin.. köyler köy kalsın tertemiz kalsın. Ama yerel yönetim bu konuda elinden geleni yapsın. Bizim amacımız belli, her şeyde iyilik ve iyi üzerine düşünmek. Seçim döneminde çok gelecekler sizden oy istemek için gelecekler, benim sorunum seçim dönemi filan değil, şimdi gelip sizden bilgi almak. Şimdi ne yapılması gerekiyorsa onları yapmak.

Bu gün Meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarım, Fen müdürlerim ve teknik ekibimle gelmemin tek bir nedeni var.  Sizlerden alacağım bilgi ile en kıza zamanda hizmeti getirmek. Yoksa seçim zamanı gelip hikâye anlatmak değil bizim gayemiz. İyi olan doğru olan hizmetteki kaliteyi arttırmaktır. Bizim dönemimizde çok büyük işler yapılıyor belediyemizde, Cumhuriyet tarihinin belki de yapılmayan hizmetleri başladı. Bunları reklam yaparak anlatacak halim yok. Halkıma dokunarak yapacağım. 

Tek tek yanınıza gelerek biz şunu yaptık bunu yaptık diyerek sizlere anlatacağım ve sizlere hesap vereceğim.  Bazıları maksatlı olarak sosyal medya yoluyla bizlere hakaret ederek siyasi körlük ile çamur atma yolunu tercih ediyorlar. Allaha şükür ki beni bu bölgeye 33 yıldır hekim olarak hizmet eden biri olarak çok iyi tanırsınız. Bana hiç biriniz bu adam çalar çaldırır demezsiniz bundan eminim. Doğru olan da temiz olan da insanların bir kuruşunun hakkını onlara hizmet ile geri döndürmektir, bende onu yapıyorum.

Bizden hizmet istemek sizin hakkınız, bu para sizin paranız, kimse övünmesin ben size şunu yaptım bunu yaptım diye. Ben özellikle tüm ekibimle geldim ki isteyin ve biz isteğinizi yerine getirelim. Sizden kesilen vergiler ile bu hizmetler yerine getiriliyor bunu hiç unutmayın, verdiğimi sözlerin tamamını tutacağız, hepsini yerine getireceğiz. Tekrar ediyorum bırakın o tertemiz köy halimiz bozulmadan kalsın gelin bunu el birliği ile yeniden sağlayalım. Eskiden köylerde birlik vardı, dirlik vardı beraberlik vardı o günleri özlüyoruz, dedi.

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞIN YAŞAMINI SÜRDÜRECEĞİ ÇADIR KURULDU.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan aynı zamanda UNCHR (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği) ile Tarsus Yaşam Derneği İşbirliğinde Tarsus Belediyesi Ortak çalışma yürüttüklerini belirterek, bölgede soba ve elektrik kaçaklarından yanan çadırlar ile birlikte miadını doldurmuş eskiyen çadırlarını değiştirtme imkânı olmayan vatandaşlara destek olmak için çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Başkan Bozdoğan, evsiz barınma ihtiyacı olan vatandaşların kış şartlarında bir nebze rahat edebilmeleri amacıyla yürüttükleri proje programı çerçevesinde Koçmarlı Mahallesinde yaşayan bir vatandaşın çadırının kurulum çalışmasına eşlik ederek kurulan çadırlarının özelliklerini inceledi.

Belirlen rota dâhilinde 13 mahallede meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve teknik ekibiyle birlikte inceleme tespitlerde bulunan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, tüm yerleşim yerlerimize gereken hizmetleri götürmek için gecemizi gündüzümüze katacağız, şehrimizi yaşanabilir bir hale getirmek hizmetlerle donatmak tek amacımızdır, gittiğimiz her yerde bizleri sıcak samimi ve içten şekilde karşılayan tüm vatandaşlarımıza sevgi saygı ve muhabbet ile teşekkürlerimi sunuyorum, dedi.

Başkan Bozdoğan son olarak vatandaşlarımızdan tek bir isteğim var; halkıma hep anlatıyorum, sizler sadece hizmete bakın. Kimler sizin için çalışıyorsa emek veriyorsa, kimler sizin için faydalı işler yapıyorsa o insanları seçin. Siyasette ahlakı ön plana getirin, ahlaklı siyasetçinin nasıl olacağını sizler daha iyi bilirsiniz. İşin içinde doğruluk varsa dürüstlük varsa adam gibi hizmet her yere gider, şeklinde konuştu.

Yapılan kırsal mahalle gezilerinde Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan vatandaşlara ve gençlere yönelik ayrı ayrı hazırlanan Nutuk adlı kitabı, takvim ile Tarsus Emekçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından hazırlanan reçelleri hediye ederken verdiği oyuncaklarla da çocukları mutlu etti.

Editör: TE Bilisim