Adana’da 160 muhtarla telefon görüşmesi yapan CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, hükümetin planlı bir şekilde ve yerel yönetimler, muhtarlar ile gerçekten hayata geçmesi beklenen tedbir ve yardım programlarını uygulamaya koyması çağrısında bulundu

“Muhtarla vatandaşı karşı karşıya getirmeyin”

“Yerine getirilmeyen vaatler kaos yaratıyor”

Dr. Şevkin, 160 muhtarla ‘Koronavirüs’ sorunlarını görüştü

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, iktidar mensuplarının muhtarlarla vatandaşı karşı karşıya getiren uygulamalardan derhal vazgeçmesi gerektiğini vurguladı.

Covid-19 salgını nedeniyle zor günler geçiren vatandaşların yanı sıra halkın derdine derman olmaya çalışan mahalle muhtarlarını dinleyen Dr. Şevkin, Cumhurbaşkanı’nın sosyal ve ayni yardım açıklamalarının ardından muhtarlıklarda yoğunlaşma yaşandığına dikkat çekti.

Adana’da bir çok ilçeden 160 muhtarla ‘Koronavirüs’ sorunlarını içeren telefon görüşmesi yapan Dr. Şevkin, muhtarlara hiçbir bilgi akışı sağlanmadan merkezi yönetim tarafından alelacele, günü kurtarmaya dönük açıklamaların hem muhtarları hem de vatandaşı zor durumda bıraktığını ile getirdi.

“KOORDİNASYON YOK!”

Sosyal yardım açıklamalarının akşam saatlerinde duyurulmasının ardından sabah saatlerinde vatandaşların muhtarlıklara adeta akın ettiğini dile getiren mahalle muhtarları, kendilerine herhangi bir bilgi verilmeden, koordinasyon sağlanmadan yapılan açıklamalar karşısında çaresiz kaldıklarını ve vatandaş karşısında zor duruma düştüklerini dile getirdiler.

Kendilerinden habersiz dağıtılan yardımların da amacı dışına taştığına işaret eden muhtarlar, çoğu zaman günlük yevmiye ile çalışan ve koronavirüs nedeniyle işlerine gidemeyen gerçek mağdur kesimlerin çoğu zaman destekten mahrum kaldığına dikkat çekti.

Özellikle kırsal kesimdeki mahalle muhtarlarının, vatandaşın elektrik kesintisiyle karşı karşıya kaldığını dile getirdiğini vurgulayan CHP’li Müzeyyen Şevkin, ayrıca Tarım Kredi Kooperatifleri’nin çiftçiye sunduğu kredi miktarlarının bu dönemde düşmesinden şikayet olduğunu belirtti. CHP’li Şevkin, tarım alanlarında ve bahçelerde yetişen sebze-meyvelerin pazarlama ve satış sorunu nedeniyle elde kalacağına yönelik büyük enişe taşıdıklarını, Tarım ve Orman Bakanlığı ile il müdürlüğünden destek beklediklerini söyledi.

“VATANDAŞ DERDİNE DERMAN BEKLİYOR”

Vatandaşın en yakınında bulunan muhtarların mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına göre çalışma yaptığını ancak bu kritik süreçte ellerinde bulunan verilerin hükümet yetkilileri tarafından değerlendirilmediğini belirten Dr. Şevkin, “Koronavirüs tüm Türkiye’yi büyük tedirginliğe sürükledi. Her gün insanlarımız ölüyor. İşe gidemeyen, işten çıkarılan binlerce insanımız bir ekmeğe muhtaç hale geldi. Merkezi idare bu süreçte maalesef çözüm odaklı bir hizmet anlayışı taşımıyor. Vatandaş maddi olarak destek beklerken tam tersine vatandaştan bağış bekleniyor. Gıdaya erişmekte güçlük yaşayan yoksul vatandaşlarımız için tüm veriler değerlendirilerek muhtarlarımız aracılığıyla sistemli bir destek sunulmak zorundadır. Hükümet bugünlerde vatandaşımızın derdine derman olmayacaksa devletin gücünü ne zaman yanında hissedecek? Bir maske dağıtımını bile eline yüzüne bulaştıran bir hükümetle karşı karşıyayız. Herkes şapkasını önüne koyarak hareket etsin ve ülkenin kaynaklarını halkımız için kullansın. Hükümet; planlı bir şekilde ve yerel yönetimler, muhtarlar ile gerçekten hayata geçmesi beklenen tedbir, yardım programlarını uygulamaya koymalıdır. Gün, ayrıştırma, ‘senin, benim yardımım’ anlayışından uzaklaşma, acilen bütün vatandaşlarımıza eşit davranma ve dayanışma günüdür” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim