DSÖ, Yeni Patojenlerin Kökenlerine İlişkin Bilimsel Danışma Grubunun (SAGO) Önerilen Üyelerini Açıkladı

CENEVRE - Uzmanlara yönelik kamuoyu çağrısının ardından, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bugün, Yeni Patojenlerin Kökenleri için DSÖ Bilimsel Danışma Grubu'nun (SAGO) önerilen üyelerini duyurdu. SAGO, SARS-CoV-2 dahil olmak üzere salgın ve pandemik potansiyelin ortaya çıkan ve yeniden ortaya çıkan patojenlerinin kökenlerine yönelik çalışmaları tanımlamak ve yönlendirmek için küresel bir çerçevenin geliştirilmesi konusunda DSÖ'ye tavsiyede bulunacaktır.

DSÖ Direktörü Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Salgınları ve pandemileri tetikleme potansiyeline sahip yeni virüslerin ortaya çıkması doğanın bir gerçeğidir ve SARS-CoV-2 bu tür en son virüs olsa da son olmayacak" dedi. Genel. "Yeni patojenlerin nereden geldiğini anlamak, salgın ve pandemik potansiyeli olan gelecekteki salgınları önlemek için çok önemlidir ve geniş bir uzmanlık gerektirir. Dünyanın dört bir yanından SAGO için seçilen uzmanlardan çok memnunuz ve dünyayı daha güvenli hale getirmek için onlarla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

700'den fazla uygulama arasından seçilen 26 önerilen SAGO üyesi, epidemiyoloji, hayvan sağlığı, ekoloji, klinik tıp, viroloji, genomik, moleküler epidemiyoloji, moleküler biyoloji, biyoloji, gıda güvenliği, biyogüvenlik, biyogüvenlik, ve halk sağlığı. SAGO'nun bileşimi, coğrafi ve cinsiyet çeşitliliğini yansıtır.

DSÖ süreçlerine göre, DSÖ'nün önerilen SAGO üyeleri hakkında geri bildirim alması ve bu istişare döneminden sonra gerçekleşmesi planlanan SAGO'nun ilk toplantısı için yöntemleri belirlemesi için şimdi iki haftalık bir halk istişare dönemi olacaktır.

SAGO'ya nihai üyelik, yukarıda belirtilen halkla istişare süresine ve ilgili DSÖ uygulamalarına ve prosedürlerine tabidir.

Yeni Patojenlerin Kökenleri (SAGO) üyeleri için önerilen yeni Bilimsel Danışma Grubu

DSÖ'ye sunulan tüm başvuruların dikkatli bir şekilde değerlendirilmesinden sonra, aşağıdaki kişilerin Yeni Patojenlerin Kökenleri için DSÖ Bilimsel Danışma Grubuna (SAGO) üyelikleri önerilmiştir. Ortaya çıkan ve yeniden ortaya çıkan patojenlerle ilgili geniş bir disiplin yelpazesini temsil etmek için kişisel kapasitelerinde hizmet edeceklerdir. Sunulan başvuruların değerlendirilmesinde teknik uzmanlık, coğrafi temsil ve cinsiyet dengesinin yeterli dağılımına ulaşılmasına özen gösterilmiştir.

  1. Dr Phillip Alviola , Filipinler Üniversitesi Biyolojik Bilimler Enstitüsü Hayvan Biyolojisi Bölümünde Doçenttir . Aslen Filipinler'lidir.
  2. Dr Abdullah Assiri , Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı Önleyici Sağlık Bakan Yardımcısıdır. Aslen Suudi Arabistan Krallığı'ndandır.
  3. Dr Stuart Blacksell , Oxford Üniversitesi Nuffield Tıp Bölümü'nde Tropikal Mikrobiyoloji Profesörüdür. Kendisi aslen Avustralyalıdır.
  4. Dr Inger Damon , Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinde Yüksek Sonuçlu Patojenler ve Patoloji Bölümünün Direktörüdür. Aslen Amerika Birleşik Devletleri'ndendir.
  5. Dr Vladimir Dedkov , Rusya'daki Pasteur Enstitüsü Araştırma Direktör Yardımcısıdır. Kendisi aslen Rusya'dandır.
  6. Dr Christian Drosten , Almanya'daki Charité'de Profesör ve Viroloji Enstitüsü başkanıdır. Kendisi aslen Almanyalıdır.
  7. Dr Elmoubasher Farag , kıdemli bir bulaşıcı hastalık epidemiyoloğu ve Katar Halk Sağlığı Bakanlığı'nda Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Başkanıdır. Aslen Sudanlıdır.
  8. Dr Thea Fischer , Kopenhag Üniversitesi'nde viroloji Profesörü ve Danimarka'daki Nordsjaellands Hastanesi'nde Klinik Araştırmalar Başkanıdır. Aslen Danimarkalıdır.
  9. Dr Raman Gangakhedkar , Hindistan'daki Hindistan Tıbbi Araştırma Konseyi'nde Dr CG Pandit Ulusal Başkanıdır. Kendisi aslen Hindistanlıdır.
  10. Dr Nada Ghosn , Lübnan Sağlık Bakanlığı Önleme Müdürlüğü'nün Epidemiyoloji Gözetim Programı başkanı ve Tıbbi görevlidir. Aslen Lübnanlıdır.
  11. Dr Maria Guzman , Küba'daki Tropikal Tıp Enstitüsü Pedro Kouri'de Araştırma, Teşhis ve Referans Merkezi'nin başkanıdır. Aslen Kübalıdır.
  12. Dr Christian Happi , Kurtarıcı Üniversitesi, Ede, Nijerya'daki Afrika Enfeksiyon Hastalıkları Genomikleri için Mükemmeliyet Merkezi'nde (ACEGID) Profesör ve yöneticidir. Aslen Kamerunludur.
  13. Dr Marion Koopmans , Erasmus MC'de Profesör ve Viroscience bölümünün başkanıdır. Aslen Hollandalıdır.
  14. Dr Sowath Ly , Institut Pasteur du Cambodge'da Epidemiyoloji ve Halk Sağlığı Birimi Başkan Yardımcısıdır. Aslen Kamboçyalıdır.
  15. Dr Jean-Claude Manuguerra , Çevre ve Bulaşıcı Riskler Biriminin araştırma Araştırma Direktörü ve aynı zamanda Fransa'daki Institut Pasteur'de Acil Biyolojik Müdahale Biriminin başkanıdır. Kendisi aslen Fransa'dandır.
  16. Dr Khin Myint , Endonezya, Jakarta'daki Eijkman Moleküler Biyoloji Enstitüsü'nde Gelişen Virüs Araştırma Birimi'nin başkanıdır. Aslen Myanmarlıdır.
  17. Dr Carlos M. Morel , Oswaldo Cruz Vakfı'nda (Fiocruz) Sağlıkta Teknolojik Gelişim Merkezi'nde ve Brezilya Sağlık Bakanlığı'nda Direktördür. Aslen Brezilyalıdır.
  18. Dr Hung Nguyen , Kenya'daki Uluslararası Hayvancılık Araştırma Enstitüsü'nde Hayvan ve İnsan Sağlığı Programının eş program lideridir. Aslen Vietnamlıdır.
  19. Dr Chinwe Ochu , Nijerya Ulusal Açık Üniversitesi Göç ve Küresel Çalışmalar için Mükemmeliyet Merkezi'nde Doçent Doktor olarak görev yapmaktadır. Aslen Nijeryalıdır.
  20. Dr Masayuki Saijo , Sapporo, Japonya'daki Tıbbi Planlama Departmanı Sapporo Şehri Sağlık ve Refah Bürosu Direktörüdür. Kendisi aslen Japonyalıdır.
  21. Dr Rosemary Sang , Kenya Tıbbi Araştırma Enstitüsü (KEMRI), Virüs Araştırma Merkezi'nde danışman ve Baş Araştırma Görevlisidir. Aslen Kenyalıdır.
  22. Dr Kathrina Summermather , Biyogüvenlik Merkezi başkanı ve İsviçre'deki Berne Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Biyogüvenlik Düzey 3 Laboratuvarı'nın Genel Müdürüdür. Aslen İsviçrelidir.
  23. Dr Marietjie Venter , Güney Afrika'daki Pretoria Üniversitesi Tıbbi Viroloji Bölümü Viral Zoonozlar Merkezi'nde Zoonotik Arbovirüs ve Solunum Virüsü Araştırma Programı'nda Profesördür. Aslen Güney Afrikalıdır.
  24. Dr Supaporn Wacharapluesadee , King Chulalongkorn Memorial Hastanesi, Tay Kızıl Haç Derneği'nde araştırmacı ve Chulalongkorn Üniversitesi Tıp Fakültesi Chula Küresel Sağlık Okulu'nun bir komite üyesidir. Aslen Taylandlıdır.
  25. Dr John Watson , London School of Hygiene & Tropical Medicine, Epidemiyoloji ve Nüfus Sağlığı Fakültesi'nde Fahri Profesör ve aynı zamanda University College of London'da Enfeksiyon ve Nüfus Sağlığı Araştırma Departmanında Misafir Profesördür. Aslen Birleşik Krallıklıdır.
  26. Dr Yungui Yang , Çin'deki Çin Bilimler Akademisi Pekin Genomik Enstitüsü'nde Müdür Yardımcısıdır. Kendisi aslen Çin'lidir.

DSÖ'nün kuralları ve uygulamaları uyarınca ve DSÖ'nün çıkar çatışmaları yönetimini geliştirmek ve ayrıca teknik tavsiye sağlanmasını içeren DSÖ danışma gruplarıyla bağlantılı olarak kamu güvenini ve şeffaflığı güçlendirmek için seçilen kişilerin adları ve kısa biyografileri SAGO Üyeliği artık kamuya duyurulmak ve yorum yapmak için ifşa edilmiştir.

Eğer birey herhangi bir yorum yapmak isterseniz, yorumunuzun gönderin [email protected]  konu, “ile SAGO üyeleri herkese açık yorumlar tarafından” 27 Ekim 2021 .

DSÖ, bu genel bildirim ve yorum süreci yoluyla alınan yorumları gizli tutacaktır. Bu süreç aracılığıyla DSÖ'nün dikkatine sunulan yorumlar ve algılar, DSÖ'nün çıkar çatışması değerlendirme politikasının ayrılmaz bir parçasıdır ve DSÖ'nün kurallarına, uygulamalarına ve politikalarına tabi olarak DSÖ tarafından dikkatle incelenecektir. DSÖ, bu süreç yoluyla alınan bilgileri ilgili uzmanla ve diğer şekilde uygun olduğu şekilde Örgüt içinde, bilgi sağlayıcısına atıfta bulunmaksızın tartışma hakkını saklı tutar. DSÖ, kendi takdirine bağlı olarak, alınan herhangi bir bilgiye dayanarak kendi kurallarına, uygulamalarına ve politikalarına uygun olarak uygun önlemleri alabilir.

Editör: TE Bilisim