Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler ve Yönetim Kurulu Üyeleri 2022 yılında odaya yeni kayıt yaptıran üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Dt. Fatih Güler, tüm dünyada iletişim dilinin değiştiğini, genç diş hekimi üyelerine bilgilerini sürekli güncellemeleri gerektiğini söyledi.

Diş Hekimleri (5)

HAYAT DERSİ GİBİ ÖNERİLER

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, odalarının genç üyelerine yönelik yaptığı konuşmada “Ben yaklaşık 40 yıllık diş hekimiyim. Bu süreçte mesleğimi icra ederken oda çalışmalarına bir çok meslektaşım gibi gönül verdim. Oda çalışmaları bana güç verdiği gibi sosyalleşmemle birlikte mesleğimde ilerlememi sağladı. Katıldığım seminerler, kurslar, eğitimler, kongrelerde edindiğim bilgileri kliniğime yansıtmaya çalıştım. Kendimi yeniledim. Sizlere tavsiyem önünüzdeki 30 yılı doğru değerlendirip, sürekli kendinizi güncelleyin, adapte olun. Hayat çok çabuk geçiyor, kazandığınızın kıymetini bilin. Kendinizi sevin. Birlikte ekmek kazandığınız arkadaşlarınızı sevin. Hırsa kapılıp kontrolsüz bir yatırıma girmeyin. Ama çağın gerekliliğinden geride kalmayın. Şimdiki gençlerin çalışmayı sevmediğini ve cep telefonlarıyla boşuna zaman kaybettiğini hepimiz görüyoruz. Sizler işinize sahip çıkın. İlgili ve bilgili olun. Bilimsel toplantıları, kongreleri, seminerleri mutlaka düzenli takip edin.”

GÜNÜMÜZDE MESAJ VERME DEVRİ DEĞİŞTİ

Dünyada iletişim dilinin değiştiğini, odalar ve TDB olarak kendilerinide güncellemek zorunda olduklarının altını çizen Başkan Dt. Güler, “Günümüzde klinlerimizde fotoğraf vermenin yasak olması artık anlamsızlaşmış durumda. İlgili mevzuatlarda değişiklikler yapılmalıdır. Karşılaştığımız vakaların öncesini ve sonrasını sosyal medyalarda doğru yayınlanması eğitim statüsünde görülmeli ve bu yayına izin verilmelidir. Çünkü günümüz sosyal medya devridir. Hastalarımız hekimleriyle birlikte fotoğraf çektirip, sosyal medyada paylaşmak istiyor. Ama bizlerin ‘yasak çektiremiyoruz’ demesi çok anlamsız gelmeye başladı. Artık bunların değişmesi lazım. Günümüzde mesaj verme devri değişti.” diye konuştu.

Diş Hekimleri (8)

Konuşmanın ardından Başkan Dt. Güler ve yönetim kurulu üyeleri katılım gösteren tüm üyelerine ‘Dünya Edebiyatında Dişhekimliği’ kitabını hediye ettiler.

Diş Hekimleri (9)Diş Hekimleri (6)

Diş Hekimleri (7)

Diş Hekimleri (4)

Diş Hekimleri (2)

Editör: Haber Merkezi