Göreve geldiği 2009 yılından bu yana, Pozantı’ya 7 tarih kitabı kazandıran Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Dünden Bugüne Pozantı” ismiyle 8. Kitabı da basım aşamasına getirerek, kültür yayınlarına bir yenisini daha ekledi.

Önemli hadiselerin yaşandığı, 5 Ağustos 1920’den 5 Ocak 1922 yılına kadar kendi iline vilayetlik yapmış, istiklal mahkemelerin kurulduğu önemli yerlerden birisi olan ‘Pozantı ilçesinin nasıl tarih kitabı olmaz?’ sorusuyla yola çıkan Belediye Başkan Mustafa Çay, çeşitli araştırmacı ve kitap yazarlarıyla bir araya gelerek yaptığı istişareler sonucunda farklı yıllar arasında Pozantı ilçesine 7 adet tarih kitabı kazandırmıştı.

YENİ KİTABIN ADI “DÜNDEN BUGÜNE POZANTI”

Başkan Çay’ın okul yıllarında kendisinin de öğretmeni olan emekli edebiyat öğretmeni Mahmut Dündar’ın kaleme aldığı ve adının da “Dünden Bugüne Pozantı” olacağı kitabın basım aşaması öncesinde bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yapıldı.

Sekizinci kültür yayını kitabının kendi öğretmeni olan değerli bir yazarın kaleminden çıkacağı için mutluluğunun tarifsiz olduğunu belirten Başkan Mustafa Çay, “Kıymetli edebiyat hocam, değerli büyüğüm Mahmut Dündar Beyin titiz araştırma ve değerlendirmeleri, gayretleri ve görüşmeleri neticesinde kuyumcu hassasiyeti ile derleyip hikayeleştirdiği “Dünden Bugüne Pozantı” isimli eseri Pozantı Belediyesi kültür yayını haline getirmek için bir araya geldik ve istişarelerde bulunduk. Dünü bir film şeridi gibi harmanlayıp, gözümüzün önünden geçirdik. Bazı hatıraları iç çekerek özlem dolu kahkahalar attık. Bazen de daldık gittik. Bugün hayatta olmayan birçok büyüklerimizi ve hatıralarını yâd ettik. Anlayacağınız, bugünümüzü dünden aldığımız ilham, hissiyat ve özlemlerle hayırlı bir yolculukla tamamladık. Mahmut Dündar hocama şimdiden kıymetli çalışmaları için teşekkür ediyorum. Kitabın basım aşamasına gelmesi için sabırsızlığımı ifade ederek bekliyorum” dedi.

“BAŞKAN ÇAY’I KUTLUYORUM”

Yazmış olduğu kitabın, Pozantı Belediyesi’nin kültür yayınları arasında yer alacak olmasının kendisini ilk günkü öğretmenlik heyecanıyla sevindirdiğini ifade eden emekli edebiyat öğretmeni Mahmut Dündar ise, “Şirin Pozantı’mızın yakın tarihi üzerine bazı çalışmalarımı kaleme almayı çoktandır düşünüyordum. Kültür yayınlarına önem veren Belediye Başkanımız Mustafa Çay’ın destekleriyle belediyemizin yayınları arasında çalışmamın kitaplaşması benim için mutluluk vesilesi. İşin mimarı olan Belediye Başkanımız Mustafa Çay’ı yürekten kutluyor, teşekkürler ediyorum” diye konuştu.

POZANTI BELEDİYESİ’NİN KÜLTÜR YAYINLARI

Bu güne kadar Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın önderliğinde basımı gerçekleştirilen “Pozantı Tarihi, Pozantı’nın Kurtuluşu ve Şehit Kasım Hoca, Milli Mücadelenin Kalesi ve Pozantı Kongresi, Fotoğraflarla Pozantı Belemedik Tarihi, Şair Şiir ve Şehit Arif Nihat Asya’nın izinde Adana ve Bolkar Çığlığı” kitaplarından sonra “Dünden Bugüne Pozantı” kitabının da basımı için gün sayılıyor.

Editör: TE Bilisim