DÜNYADA NÜKLEER SİLAHA SAHİP OLAN ÜLKELERİ KEŞFEDİN

Bir

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)

Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki topraklarını bombalayarak II.Dünya Savaşı'nda nükleer silah geliştiren ilk ve bunları uygulamaya koyan tek ülke oldu. Kuzey Amerika ulusu, nükleer cephaneliğine diğer tüm ülkelerin bir araya getirdiğinden daha fazla para harcıyor ve 7.700 nükleer savaş başlığına sahip. Benzer şekilde, beş Avrupa ülkesi, NATO'nun nükleer silahları paylaşma planının bir parçası olarak ABD nükleer silahlarını topraklarında barındırmaktadır: Almanya, Belçika, İtalya, Hollanda ve Türkiye. Ayrıca, yaklaşık 20 ülke, güvenlikleri için o ülkenin nükleer silahlarına güvendiklerini söylüyor.

İki

Rusya

Soğuk Savaş'ın ortasında ABD'ye karşı nükleer silah geliştiren ikinci ülke oldu Avrasya ülkesi 8500 kişi ile dünyanın en büyük cephaneliğine sahip. Ek olarak, savaş başlıklarını ve fırlatma sistemlerini modernize etmek için büyük yatırımlar yapıyor.

Üç

Fransa

Çoğu M45 ve M51 füzeleri ile donatılmış denizaltılarda bulunan 300 savaş başlığına sahiptir. Aynı şekilde, uçaklardan fırlatmaya hazır başkaları varken, sürekli bir devriye botlarına sahipler.

Dört

Çin

250 savaş başlığından oluşan bir nükleer cephaneliğine sahiptir, ancak bunlar havadan, karadan veya denizden fırlatılabilir.

Beş

İngiltere

İskoçya'da, her biri 16 Trident füzesi taşıyan dört nükleer silahlı denizaltı filosuna sahiptir. İngiltere 225 savaş başlığıyla nükleer güçlerini elden geçirip değiştirmeyeceğini veya silahsızlanmaya devam edip etmeyeceğini düşünüyor, ancak yine de bu sistemleri bakım altında.

Altı

Hindistan

Geliştirdiği nükleer silahlar, bu ülkenin nükleer silahların yayılmasını önleme taahhütlerini ihlal etti. 90 ila 110 arasında nükleer savaş başlığına sahiptir ve nükleer cephaneliğini ve fırlatma kapasitesini sürekli artırmaktadır.

Yedi

Pakistan

Hindistan gibi, nükleer silahların yayılmasının önlenmesine ilişkin uluslararası anlaşmaları ihlal ediyor ve cephaneliğini artırarak yaklaşık 120 savaş başlığına sahip oluyor. Ayrıca nükleer cephaneliğinde ve ilgili altyapısında da önemli iyileştirmeler yapıyor.

Sekiz

İsrail

Bu millet, kendi topraklarında kendileri tarafından üretilen nükleer silahların varlığını onaylamıyor veya inkar etmiyor, bu nedenle 80 nükleer savaş başlığına sahip olduğu bilinmesine rağmen, kamuya açık çok az bilgi veya konu hakkında çok az bilgi var.

Dokuz

Kuzey Kore

Son zamanlarda ve potansiyel olarak büyüyen bir nükleer silah programına sahip ve nükleer cephaneliğini 10 savaş başlığına getiriyor.

Editör: TE Bilisim