Dünyanın 70. Türkiye’nin 4. Yeryüzü Pazarı Tarsus’ta,18 Ekim Pazar günü saat 11.00’de kapılarını ziyaretçilere açacak.

Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus Ziraat Odası ve Tarsus Slowfood Yeryüzü Pazarı Derneği’nin temsilcilerinin girişimleri ile Tarsus’ta kurulacak olan Yeryüzü Pazarı için geri sayım başlarken, Slowfood Yeryüzü Pazarına ilginin hayli yüksek olması bekleniyor.

Tarsus’ta “ Slowfood Yeryüzü Pazarı’nın” kurulması için yapılan girişimin ardından Uluslararası Slow Food Hareketinin onay vermesi ile birlikte kurum temsilcileri arasında imzalanan işbirliği protokolünün ardından Makam-ı Danyal Câmi yanında Tarihi Kubat Paşa Medresesi önünde açılmasına karar verilen Yeryüzü Pazarı, saat 11.00’de yapılacak açılışın ardından saat 19.00’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Pazarda yöreye ait yiyecek, içecek ve çeşitli ürünlerin sunum ve satışları gerçekleştirilecek.

Biyoçeşitliliğin korunması ile birlikte kaliteli, sağlıklı, adil ve temiz üretim ve natürel ürünler yetiştiren üreticilerin tüketiciler ile aracısız bir şekilde buluşmasını sağlamak amacıyla Tarsus’ta hayata geçirilecek olan Tarsus Slowfood Yeryüzü Pazarında ilçeye ve yöreye özgü tatlar ve ürünler tüketicilerle buluşturulacak, bu sayede kentin ve bölgenin uluslararası alanda tanıtımı hedefleniyor.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’ta ilk kez açılacak olan Dünyanın 70. Türkiye’nin 4. Slowfood Yeryüzü Pazarının kentin tanıtımı açısından önemli bir organizasyon olacağını ifade ederek tüm vatandaşları açılışa davet etti.

Editör: TE Bilisim