Riverside, California Üniversitesi tarafından yürütülen yeni bir araştırmaya göre, diğer yıldızların dev gezegenlerin yokluğunda Dünya'ya benzeyen yedi gezegen olabilir.

Uzayda yaşam arayışı, tipik olarak, yörüngedeki bir gezegenin sıvı suya sahip olabileceği bir yıldızın etrafındaki alan olan yaşanabilir bölgeye odaklanır.

California Üniversitesi, Riverside astrobiyolog Stephen Kane ve meslektaşları, yaşanabilir bölgesinde üç Dünya benzeri gezegene sahip olan TRAPPIST-1 adlı yakındaki bir sistemi inceliyorlardı .

Kane, Adil görünmüyordu! “Bu bana bir yıldızın sahip olabileceği maksimum yaşanabilir gezegen sayısını ve neden yıldızımızın sadece bir tane olduğunu merak etmemi sağladı. ” Dedi.

Araştırmada, araştırmacılar yıldızlarının etrafında dönen çeşitli boyutlardaki gezegenleri simüle ettikleri bir model sistemi oluşturdular.

Bir algoritma, yerçekimi kuvvetlerini açıkladı ve gezegenlerin milyonlarca yıl boyunca birbirleriyle nasıl etkileştiklerini test etmeye yardımcı oldu.

Bazı yıldızların yedi taneye kadar destek vermesinin mümkün olduğunu ve Güneşimiz gibi bir yıldızın potansiyel olarak altı gezegeni sıvı su ile destekleyebileceğini buldular.

Kane, “Yedi'den fazla ve gezegenler birbirine çok yakınlaşıyor ve birbirlerinin yörüngelerini dengesizleştiriyorlar” dedi.

“Öyleyse neden Güneş Sistemimizi altı tane destekleyebiliyorsa, tek bir yaşanabilir gezegen var? Gezegenlerin hareketi oval veya düzensiz değil dairesel olursa, yakın teması en aza indirir ve sabit yörüngeleri korur. ”

Bilim adamları, Güneş Sistemi'ndeki diğer tüm gezegenlerin toplamından iki buçuk kat daha büyük bir kütleye sahip olan Jüpiter'in, sistemimizin yaşanabilirliğini sınırlandırdığından şüpheleniyor.

Kane, “Güneş Sistemimizin yaşanabilirliği üzerinde büyük bir etkisi var çünkü büyük ve diğer yörüngeleri rahatsız ediyor” dedi.

Sadece birkaç yıldızın yaşanabilir bölgelerinde birden fazla gezegeni olduğu bilinmektedir.

İleriye doğru, yazarlar tamamen daha küçük gezegenlerle çevrili ek yıldızlar aramayı planlıyorlar.

27 ışıkyılı uzaklıkta nispeten yakın olan böyle bir yıldız olan Beta CVn'yi zaten tanımladılar .

Jüpiter benzeri bir gezegene sahip olmadığı için, çoklu yaşanabilir bölge gezegenleri için kontrol edilen yıldızlardan biri olarak dahil edilecektir.

Gelecekteki çalışmalar, diğer yıldız sistemlerinde yaşanabilir bölge gezegenlerinin atmosfer kimyasını inceleyen yeni modellerin oluşturulmasını da içerecektir.

Kane, “Dünya'nın tarihinin çoğunda yaşanabilir olduğunu bilmemize rağmen, bu uygun koşulların zamanla nasıl evrimleştiği ve bu değişikliklerin arkasındaki özel itici güçler hakkında birçok soru kalıyor” dedi.

“Evrimsel yolları kendimize benzeyen dış gezegenlerin özelliklerini ölçerek, bu gezegenin geçmişine ve geleceğine ve yaşanabilirliğini korumak için ne yapmamız gerektiğine dair bir önizleme elde ediyoruz.” açıklamasında bulunuldu.

Takımın çalışmaları yayımlandı Astronomik Journal .

Stephen R. Kane ve diğ . 2020. Yaşanabilir Bölgede Dinamik Ambalaj: Beta CVn Örneği. AJ 160, 81; doi: 10.3847 / 1538-3881 / ab9ffe

Bu makale Kaliforniya Üniversitesi, Riverside tarafından sağlanan bir basın bildirisine dayanmaktadır.

Editör: TE Bilisim