CUMHURİYETİMİZİN 99. YILI KUTLU OLSUN..

EBEDİYEN YAŞATACAĞIZ.

Ulusumuzun bağımsızlık savaşını kazanmasından sonra, demokratik açılımları yaşamın her alanında etkin kılmak için; Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ileri görüşlülüğüyle kurulan Cumhuriyet; yönetim biçimi olmasının ötesinde bir aydınlanma ve çağdaşlaşma tasarımıdır.

Cumhuriyet, hükûmet ya da devlet başkanının, halk tarafından belli bir süre için ve belirli yetkilerle seçildiği yönetim biçimidir. Egemenlik hakkının belli bir kişi veya aileye ait olduğu monarşi ve oligarşi kavramlarının karşıtıdır.

Dolayısı ile gelinen noktada görüyoruzki Cumhuriyet in kazanımlarına Cumhuriyet devrimlerine sonuna ve sonsuza kadar sahip çıkmak ve yüceltmek en tabi görevimizdir.

Cumhuriyet kucaklayan ve kollayandır. Dili, dini, rengi, etnik, kökeni,milliyeti, cinsiyeti ve tercihleri ne olur ise olsun bütün renkleri bir arada tutan ve yaşatan bir anlayıştır. Bundan dolayıdırki; Musatafa Kemal ATATÜRK cumhuriyeti kurmadan önce ayrım yapmadan EFENDİLER YARIN CUMHURİYETİ İLAN EDİYORUZ diye seslenmiştir.

Tüm yurttaşlarımızı Cumhuriyet'in kazanımlarını korumaya ve sonsuza değin yaşatmaya çağırıyorum; Temel hedefimiz, Cumhuriyetimizi korumak ve yüceltmek, Ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmak için , önümüzde ATATÜRK ün ilkeleri ve cumhuriyet devrimlerini korumaktan başka bir yol veya seçenek yoktur.

Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını saygı minnet ve hasretle anıyor CUMHURİYET'imizin 99. yılını ve Cumhuriyet bayramınızı kutluyorum.

Editör: Haber Merkezi