Ebeveynler, çocuklarının kullanabileceği tüm çevrimiçi kanalları takip etmekte zorlanıyor ve şifreler nedeniyle çocuklarının yaptıklarına çok az erişimleri olduğunu düşünüyor.

Milyonlarca ebeveyn, çocuklarının bir noktada siber zorbalık yaşadığını bilmesine rağmen, %48'i çocuklarını çevrimiçi ortamda korumak için kendilerini güçsüz hissediyor.

Altı-18 yaş arası çocuğu olan 1.400 ebeveyn üzerinde yapılan araştırma, %57'sinin çocuklarını nasıl güvende tutacakları konusunda çok az şey bildiğini ve bunların üçte birinin teknoloji konusunda bilgili olmadıklarını kabul ettiğini buldu.

Ve %47'si kilitli telefonlar ve konsol şifreleri nedeniyle çocuklarının çevrimiçi yaptıklarına çok az erişebiliyor.

Kendini çaresiz hisseden ebeveynlerin yarısından fazlası (%55), çocuklarının kullanabileceği tüm çevrimiçi kanalları takip etmekte zorlanıyor.

Diana Ödülü tarafından yaptırılan araştırma, Downing Street hayırsever elçileri  , İngiltere Eğitim Bakanlığı gençlik ruh sağlığı elçisi  ve hayır kurumu tarafından eğitilmiş zorbalık karşıtı genç elçiler ile kapalı bir resepsiyona ev sahipliği yaptıktan sonra yayınlandı. 

Araştırmaya göre, ebeveynlerin %46'sı, çocuklarının teknoloji hakkında evin yaşlı üyelerinden daha fazla şey bildiğinden ve sorunları örtbas edebileceğinden korkuyor.

Ankete katılan çocukların yarısından fazlası (%58) birisi onlara internette zorbalık yapmaya çalışsa bunu ebeveynlerine söylemezdi.

Ve %45'i ebeveynlerinin yine de onlara yardım edebileceğinden emin değil.

Diana Ödülü'nün sözcüsü Alex Holmes şunları söyledi: “Modern yaşamın çevrimiçi unsuru, zorbalık davranışını çok daha karmaşık hale getirebilir.

“Bugünün ebeveynlerinin çoğu gençken, zorbalık davranışı - korkunç olsa da - dışarıda veya okulda olan bir şeydi.

"Artık, evimiz olan güvenli alan, günümüzün her zaman bağlantılı dünyasında - özellikle de sokağa çıkma yasağı ve okulların kapanmasının zorbalığı çevrimiçi hayata daha fazla sızmaya teşvik ettiği yerlerde - giderek daha fazla tehdit altında."

Çalışma ayrıca ebeveynlerin %54'ünün, çocuklarının kolayca görebileceği, zorbalık veya saldırgan olarak yorumlanabilecek çevrimiçi bir şey paylaşarak sorunun bir parçası olabileceğini fark ettiğini buldu.

Ve bunların onda altısı, çocuklarının internette yazdıkları veya paylaştığı bir şeyi başka bir çocuğa tekrarlayabileceğinden endişe ediyor.

Bununla birlikte, ebeveynlerin üçte ikisi (%67), siber zorbalığa uğradıklarında çocuklarının kendilerine yaklaşacağından emindi.

Üç çocuktan biri (%32), çevrimiçi trollere maruz kalırlarsa büyük olasılıkla web sitesi moderatörü veya bir oyundan sorumlu biriyle iletişime geçeceğini söyledikten sonra geldi.

Beşte birden fazlası (%22) saldırganlarına "geri dönmenin" bir yolunu dener ve bulur - ancak %23'ü söylenenleri görmezden gelir ve tekrar çevrimiçi olmaktan kaçınır.Gençlerin dörtte biri WhatsApp veya Discord gibi mesajlaşma uygulamalarında kaba mesajlarla karşılaşıyor.

Ancak, ankete katılan gençlerin %31'inin gerçek dünyada biriyle bir sorunu olduğu için, gerçek hayatta zorbalığın dijital alana göre daha yaygın olduğu bulundu.

Bu, yalnızca siber zorbalığa maruz kalan %17 ile karşılaştırıldığında, %19'u her ikisini de yaşamıştır.

Gençler ayrıca zorbalığa maruz kalacakları en olası yerin diğer öğrenciler tarafından (%31) sınıfta olduğunu iddia etti.

Ancak OnePoll rakamlarına göre, %21'i okulda öğretmenlerin kendileri tarafından kullanılan yıldırma taktiklerini gördüklerine inanıyor.

 ve Discord gibi mesajlaşma platformlarında kaba davranışlara tanık oldu .

Bugüne kadar, 40.000'den fazla genç, İngiltere ve İrlanda'daki yaklaşık 5.000 okulda, zorbalıkla mücadele etmeyi ve gençleri bir değişiklik yapmaları için güçlendirmeyi amaçlayan The Diana Award tarafından zorbalık karşıtı elçiler olarak eğitildi.

Alex Holmes şunları ekledi: “Sonuçlarımız, zorbalık davranışıyla başa çıkmanın ebeveynler için bunaltıcı olabileceğini gösteriyor - ancak çocukların güvenliğindeki rollerini anlamaları, işleri halının altına sokmadan anlamaları önemlidir.

“İletişimin sadece çocuğun açık olmasına güvenmekle kalmayıp, hem gerçek hayatta hem de çevrimiçi olarak kabul edilebilir iletişim biçimleri hakkında dürüst diyalogla her iki yönde de akmasını teşvik ediyoruz.

Editör: TE Bilisim