Eğitim İş'in Öğretmenlik Meslek Kanunu’na dair iptal başvurusunun görüşüldüğü Anayasa Mahkemesi önünde MYK üyeleri gözaltına alındı.

Bugün Türkiye için bir utanç günüdür. Eğitim-İş olarak; mesleğimize hakaret niteliğindeki Öğretmenlik Meslek Kanunu’na dair iptal başvurusunun görüşüldüğü Anayasa Mahkemesi önünde tuttuğumuz nöbet, ağır bir şiddetle bertaraf edilmeye çalışılmıştır.

Genel Başkanımız Kadem Özbay ve MYK üyelerimiz Hüseyin Selçuk ile Orhan Yıldırım, darp edilerek, hakaretlere maruz kalarak, ters kelepçeyle gözaltına alınmıştır. Uyuşturucu baronlarının, ihale hırsızlarının sırtı sıvazlanarak gözaltına alındığı bu ülkede, Başöğretmen’in eğitim neferlerine bu muameleyi reva görenler bilsin ki kendi korkularını açığa vurmuşlardır.



Türkiye’de hukukun en son ve en büyük kapısı olan Anayasa Mahkemesi önünde, Anayasa’da güvence altındaki en demokratik haklardan birini, barışçıl şekilde kullanırken sendikamızın saldırıya uğraması en başta hukuk devleti ilkesinin katlidir. 


Eğitim-İş olarak altını çiziyoruz; Haklı mücadelemizden de, demokratik haklarımızdan da, dik duruşumuzdan da vazgeçmiyoruz! Direneceğiz ve kazanacağız!

FhHD6Z3XkAIs3vS

Editör: Haber Merkezi