Kazma, kaldırma, yükleme ve iletme gibi işleri tek başına yapabilen, yaptığı işe göre kategorize edilen iş makinesi tipine ekskavatör adı verilir. Çoğunlukla toprak kazma ve yükleme işlemlerinde kullanılan ekskavatör, bina yıkımında, hurda istiflemede, boru döşemede, deniz dibi tarama işlemlerinde ya da gemi boşaltma gibi bir çok alanda çalışabilme özelliğine sahiptir.

Ekskavatörler, motordan aldıkları gücü istenilen devirlerde istenilen çalışma modlarında ayarlamaya imkan sunan sistemlere sahip iş makineleridir. Birçok marka arasında ekskavatör denildiğinde yüksek üretim, düşük yakıt tüketimi gibi başlıca sebeplerden dolayı HITACHI ekskavatör ilk sırada yerini alır.

Ekskavatör Çeşitleri Nelerdir?

Ekskavatörler, çalışma alanlarına, yaptıkları işin çeşitliliğine ve birim maliyetindeki verimliliklerini göre çok farklı modellerle piyasada yerini almıştır.

Yürüyüş sistemlerine göre ekskavatörler şöyle sıralanabilir;

●     Paletli Ekskavatör: Yaklaşık olarak 10 tona kadar çalışma ağırlığına sahip, kazma ve düzenleme işlemlerinde kullanılan, özellikle karayolu çalışmalarında tercih edilen ekskavatör tipine paletli ekskavatör adı verilir.

●     Lastikli Ekskavatör: Farklı bir araçla nakliye ihtiyacı duymadan, kendi kendine uzak lokasyonlara gidebilecek şekilde tasarlanmış, ana şase altına palet yerine hidromotorların komut verdiği, dört tane tekerlekten oluşan, ana şase üstündeki kazıma organları paletli ekskavatörle aynı özelliklere sahip olan iş makinesi tipine lastikli ekskavatör adı verilir.

Tonajlarına göre ekskavatör çeşitleri ise;

●     Mini ekskavatör

●     Küçük boy ekskavatör

●     Orta boy ekskavatör

●     Büyük boy ekskavatör

Verimlilik ve kalitenin ön planda tutulduğu teknolojiyle birleşen  HITACHI ekskavatörler en uygun fiyat standardına sahip olup, Türkiye’de özellikle satış ve satış sonrası hizmet güvencesi ile HITACHI ekskavatörler işletmeciliğin temel beklentileri olan yüksek güç, dayanıklılık ve yakıt ekonomisi özellikleri ile en çok tercih edilen iş makinası markası olarak yerini alır.

HITACHI ekskavatör hakkında detaylı bilgiye https://machineryline.com.tr/ sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi