Ekvador'un eski cumhurbaşkanı Abdalá Bucaram, bir İsrailli'nin hapishanede öldürülmesi ve hastanelerde tıbbi malzeme satışı ile ilişkisi olduğu iddiasıyla bu Çarşamba (12 Ağustos) günü erken saatlerde Guayaquil kentindeki evinde tutuklandı.

Bucaram'a dokunan bir davanın basının "güçlü polis operasyonu" olarak adlandırdığı eylemle, eski Ekvador Devlet Başkanı Abdalá Bucaram (1996-1997), bir tanığın cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, 12 Ağustos Çarşamba sabahı Guyaquil'de tutuklandı.

İsrail vatandaşı Shy Dahan'ın 8 Ağustos Cumartesi günü Litoral Hapishanesinde öldürülmesi eski başkanın kardeşi Jacobo Bucaram'a tıbbi malzeme satmışlardı.

Haber, Quito belediyesinden diğer iki trafik memurunun tutuklandığını bildiren Hükümet Bakanı María Paula Romo'dan geldi ve bunların tümü yerel adalet sistemine sunulacak.

Hükümet Bakanı Twitter hesabına, "Bu sabah Ekvador Polisi vatandaş Abdalá Bucaram Ortíz ve Quito belediyesinden iki trafik memurunu tutukladı hemen adalete teslim edilecekler." Dedi.

Ekvador Savcılığı'nın Pichincha ve Guayas illerinde gerçekleştirdiği eş zamanlı baskınlarda "üniforma, evrak, elektronik cihaz ve cep telefonu gibi ilgili incelemelere tabi tutulacak" tabelalar bulundu.

3 Haziran'da Abdalá Bucaram, Covid-19 salgını sırasında düzensiz tıbbi malzeme satışı ile ilgili soruşturmanın bir parçası olarak polis ajanlarının evinde bir silah, heykel ve tıbbi malzeme bulması üzerine tutuklanmıştı.

Editör: TE Bilisim