El Salvador Bitcoin'i ikiye katladı

Kripto para birimi endüstrisinin FTX borsasının çöküşüyle ​​tetiklenen kargaşası, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin Bitcoin'e olan hevesini kırmadı. Çarşamba günü, ulusun 17 Kasım'dan itibaren günlük olarak token satın almaya başlayacağını duyurdu.

Duyuru, ülkenin Temmuz 2022'de yaptığı son satın alma işleminden yaklaşık üç ay sonra geldi. Cointelegraph tarafından alıntılanan kamu kayıtlarına göre, El Salvador şu anda ortalama 43.357 $ alış fiyatıyla 2.381 BTC'ye sahip. Bu, ülkenin Bitcoin alımları için yaklaşık 103,23 milyon dolar harcadığı ve değerin şu anda 39,4 milyon dolar olduğu anlamına geliyor.

Cointelegraph , "El Salvador'un BTC'yi benimsemesi, yoğun kripto kışı nedeniyle şu anda pek umut verici görünmeyebilir" diye yazdı. "Bununla birlikte, Bitcoin fiyat döngüsü geçmişine bakıldığında, ülke bir sonraki boğa döngüsündeki kayıplarını BTC alımını elinde tutarak kolayca telafi edebilir."

El Salvador, Bitcoin'i yasal ihale haline getirdikten sonra Eylül 2021'de satın almaya başladı. O zamanlar, dijital para birimi bir boğa piyasasının ortasındaydı.

Ülkenin, borsada elinde bulundurduğuna dair söylentiler dolaşırken, devam eden FTX destanına kısa bir süre dahil olduğu bildirildi. Ancak Bukele, kısa süre sonra Binance CEO'su Changpeng Zhao ile yaptığı görüşmede bu haberleri yalanladı.

Bitcoin, Perşembe günü token başına 16.451 dolardan işlem yapmak için düşüş yaşadı. Bir yılda değerinin dörtte üçünü kaybetti.

Editör: Güven BOĞA