Muzaffer Ağabeyin sadece Adana SES için değil Adana sendika tarihinde de ayrı bir yeri olacaktır. Yıllarca emek, demokrasi, barış, kardeşlik, özgürlük ve sendika mücadelesi vermiştir. Mütevaziliği, insalcıllığı, herkese değer vermesi, sorunlara çözüm odaklı olması ve akılcı yaklaşımı, örgütçülüğü, sendikal faaliyetleri her şeyin üstünde görmesi, kendisini herkesin sevdiği, saydığı bir kişilik yapmıştır. Adana SES ve sendika tarihi Muzaffer Ağabeysiz hep eksik kalacaktır. Emekliliğini memleketi Gazipaşa'da yaşamak istese de biz onun gönlünün hep Adana'da olacağını biliyoruz.

Bazı insanları anlatmak için kelimeler yetmez ama anlatmak gerekir. Yaşamını sendikal mücadeleye harcamıştır. Sadece sağlık çalışanlarının sorunları ile değil toplumsal sorunlarla da ilgilenmiş, bunun için bir çok şeyi göze almıştır. Muzaffer ağabey için yaşam her alanda bir mücadele biçimidir. İş yerinde, evde, sokakta, alanlarda yaşamın her alanına müdahale etmeyi kendisine bir borç bilmiştir. Onun da hedefi daha iyi bir dünya, daha iyi bir Türkiye de yaşamak ve daha iyi bir sağlık sisteminde çalışmaktı. Ancak bunca mücadele sonucu geldiğimiz nokta ortada. Otoriter bir antidemokratik, baskıcı yönetim, siyasal bitiş süreci, ekonomik krizler ve salgını yönetememek, doğanın tamamen rant alanına döndürülmek istenmesi, ardı ardına gelen pandemi, yangın, sel gibi felaketler, kendi dini ve ideolojik dünya görüşlerini tüm topluma dayatma istekleri ve baskısı, vs. bir çok olumsuz nedenlerin olduğu bir ortamdayız. Bu nedenle her geçen gün mücadelenin önemi giderek artıyor. Mücadeleyi artık her kesimden –sendikalar, partiler, demokratik kitle örgütleri, sivil toplum kuruluşları, dernekler, vs. vs.- ortaklaştırmak gerekiyor. Bunları yazmamın nedeni Muzaffer Ağabey'in tüm bunlar için de yıllardır çırpınıyor oluşudur.

Yaşam her şeye rağmen akmaya devam edecek. Geriye baktığımızda antidemokratik ve her türlü baskılarlar yıllarca yönetilmiş, belki yıkık, dökük, yanmış, vicdanı, ahlakı, sorumluluk duygusu hırpalanmış bir toplum ve ülke görülürken, diğer tarafta her şeye rağmen siyasal baskılara, ağaçların kesilmesine, nükleer santral ve HES yapılmasına, doğanın talan edilmesine karşı çıkan iş, ekmek, özgürlük için mücadele eden milyonlarca insan görüyoruz. Muzaffer Ağabey, bu mücadelenin ortasında bir nefer gibiydi. Yılmadı, bıkmadı, usanmadı… Her gün, her zaman mücadele etti. Bunun için alanlara çıktı, yetmedi yazdı, çizdi, konuştu. Korkmadan her şeyi yaptı. Şu an belki de bu mücadelenin karşılığını göremediği için içi buruk olsa da elbet güzel günler göreceğiz. Elbet toplu iş sözleşmelerinde SES ve KESK bir gün masaya oturacak. Elbet bir gün ülkemizde çocuklarımızın geleceğini var edeceğiz. Elbet bir gün motorları maviliklere süreceğiz. Elbet Muzaffer Ağabeyin Adana için yaptıklarını asla unutmayacağız. Elbet onu her zaman çok özleyeceğiz,. Güle güle git güzel abimiz. Elbet bir gün Muzaffer Ağabey'in Adana'ya geri dönmesini bekleyeceğiz.

Editör: TE Bilisim