Emek KÜLÜR için gülümsemek kendimize öncelikle görevimiz olduğu için önemli. Dünya’ya geldiğimiz andan bu yana tek bir amacımız var o da mutlu olmak. Aile kuruyorsunuz, mutlu olmak için, arkadaşlıklar kuruyorsunuz mutlu olmak için, yemek yiyorsunuz mutlu olmak için… Yani  hayata dair neredeyse her aktivitemiz bunun üzerinedir. Psychological Medical Dergi’sinde yayınlayan bir makaleyi işaret eden Emek KÜLÜR dergide şunlara dikkat çekiyor; kendisini çok mutlu hissettiğini söyleyen katılımcıların %43 ünün IQ seviyesi 120 ila 129’ muş, kendini çok mutsuz hissettiğini söyleyen katılımcıların ise IQ seviyesi 70 ila 79’muş. dolayısıyla zeki görünmek istiyorsak ve vizyoner olduğumuzu yansıtmak istiyorsak yapmamız gereken şey gülümsemek. Emek KÜLÜR’e göre gülmek bu dünyada yapılabilecek,  maliyeti olmayan ve yaşadığınız sürece yapabileceğiniz bir şey. Aynı zamanda hastalarının tedavilerinin ardından gülebildiğini görmek kendisi için çok özel bir duygu.

Neden Gülmemiz Gerekir?

Bizler farkına varmasak da biz güldüğümüz zaman vücudumuz belli tepkiler veriyor. güldüğümüz zaman kalp atışlarımmız artıyor, kaslarımız gevşiyor, göz yaşı ve tükürük bezleri artıyor. Tükürük bezleri normalde, ağız içindeki bakterileri yok etmek için bir hormon salgılıyor. Biz gülümsediğimiz zaman tükürük bezleri direk olarak bu hormonu salgılıyor bu bakterileri yok etmek için. Gülümsemek endorfin salgılamaya da yarıyor, bu endorfin beyinde salgılanan diğer bir biyokimyasal madde. Bu endorfin stres ve ansiyeteyi azaltıyor ve endorfinin ağrı giderici bir özelliği var. mutlu olmak isteyen insanın gülmesi gerekir. gülümsemek insanı genç ve motive de gösterir. İçinden gelmese bile insanın gülüp zihnini kandırması bile çok işe yarar bir niteliktetir. Sahte gülünse dahi gülme kasları beyindeki iki tarafta bulunan amigdalayı uyarıyor ve amigdala da direkt olarak endorfin salgılıyor. Bu endorfin içinden gelmese bile seni mutlu yapıyor. On dakika boyunca kahkaha atmak kişiye ottuz kalori yaktırıyor. bu sebeple diyet listenize ve reçetenize eklenebilecek ve hesabı sorulmayacak güzel bir şey gülmek. Gülümsemek bağışıklık sisteminizin savunması için inanılmaz bir güç özellikle bu dönem için.  Mutluluk beyinde başlıyor, serotonin denilen bir kimyasal var herkes hormon olarak bilir ama esasen nörotransmitterdir yani beyin kimyasalıdır bunlar salgılandığı zaman biz kendimizi mutlu hissederiz. İnsan için gülümsemek huzurun simgesidir.

Emek Külür Gülümseme Tasarımı Hakkında Ne Düşünüyor?

Emek KÜLÜR, Smile Institute merkezini kurarak gülümseme tasarımının önemini icraatlarıyla ortaya koymuştur. Emek KÜLÜR insanların tanışırken güzel gülümseyen insanları hafızalarında daha çok kaldığını ve bilimsel araştırmaların bunu desteklediğini paylaşmıştır. İnsanların ilk göz ve gülümsemeye dikkat ettiğini belirten Emek KÜLÜR gülümsemenin insana özgüven aşıladığı için de önemli olduğunu vurgulamıştır. İnsanlar üzerinde bıraktığınız ilk izlenim çok önemlidir . insanlar için kişisel bakımın bir parçası olarak düşünebileceğimiz gülümseme tasarımı  insan güzelliğine ve sağlığınına katkıda bulunur. Emek KÜLÜR, gülümseme tasarımına dair estetik diş hekimi denilince daha organik bir yaklaşımın anlaşılması gerektiğine de vurgu yapıyor. Doğal dişe en az dokunmalarla ya da dokunulmayı en aza ingirgemeyle yapılması önemlidir. Smile dizayn bunun için gereklidir.Emek KÜLÜR, gülümseme tasarımı  eğitiminin kesinlikle alınması gerektiğini savunur. Gülümseme tasarımı detaylarının, inceliklerinin öğrenilebilmesi için normal eğitimlere ek olarak müfredata da eklenmesinin gerekli olduğunu bizlerle paylaşır.

Gülümseme Tasarımı Neden Yapılır?

Gülümseme tasarımı, dişlerde meydana gelen aşınmalar ve diş etlerindeki olumsuzluklar nedeniyle birbirinden farklı teknikler iileyapılan estetik bir işlemdir. Yaşın ilerlemesiyle ve zamanın öngürülemez etkileri sonucunda oluşan diş aşınmaları insanda kötü bir görüntü yaratıyor. Bu kötü görüntü kişiyi rahatsız edebiliyor. Dişler arasında boyut farkları varsa, diş ve diş eti oransız ise, çarpık dişler var ise, eksik dişler mevcut ise ve yine önemli bir husus olan diş minesi aşınmaları var ise gülümseme tasarımı yapılması önemlidir.

Gülümseme Tasarımı Nasıl Yapılır?

Gülümseme tasarımı yapılacağı zaman hastanın yüz şekline, çene yapısına ve ihtiyaçlarına bakmak önemlidir. Elbette bunlar incelenirken hastanın estetik beklentisini anlamaya dönük olmak da çok önemlidir. sorunlar ve istekler belirlenir önce daha sonra  planlama yapılır. Hastanın hasta ağzından gerekli ölçümler yapılır  ve bu işlemler sonrası fotoğraflar çekilir. Bilgisayar ortamında kullanılan özel programlar aracılığıyla yüz şekli ile uyum hesaplanır. Beklenilen neticeye en yakın sonuçlara ulaşmak üzere yeni görüntüler elde edilir. Sonrasında hastaya geçici restorasyon dişleri takılır ve hastayla gerekli revizeler hakkında görüşülür. Hasta ile uzlaşmaya varıldıktan sonra eğer ortodontik bir tedaviye gerek duyulmazsa hsatanın eksik diişleri tamamlanmaya çalışılır. Diş etlerinde orantısızlıklar bulunduysa bu orantısızlıklar giderilir, gerekli görülen tüm cerrahi uygulamalar yapılır. Tüm cerrahi uygulamalar bittikten sonra gerek görülürse diş beyazlatma işlemleri yapılır. Var olan görsel ve şekilsel diş bozuklukları düzeltilir, gerekli ise lamine ya da zirkonyum kaplamalar yapılır. Eğer kaplama yapılacaksa ise işlemleri tekrardan gözden geçirme ve  gerekli ayarlamaları kontrol etme ihtiyacı doğabilir. Bazı zamanlarda hastalara medikal estetik dokunuşlar da  uygulanabilir. Çene  ve dudak bölgelerine yapılan dolgularla  gülümseme tasarımı tamamlanabilir.

Gülümseme Tasarımı İşlemleri Nelerdir?

Gülümseme tasarımı İşlemleri:

  • Diş eti estetiği
  • Diş beyazlatma
  • İmplant
  • Protez
  • Lamine kaplama
  • Zirkonyum kaplama
  • Tel tedavisi
  • Medikal estetik

Gülümseme Tasarımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Öncelikli ve en önemli konu işlemi yapacak kişidir. Gülümseme tasarımını yapacak olan kişi uzman bir Diş hekimi olmalıdır. İşlemi gerçekleştirecek olan kişinin uzman bir Diş hekimi olduğunu netleştirdikten sonra hasta-hekim uyumuna bakılmalıdır. Hastanın taleplerine hekiminin ne derecede karşılık verebileceğini bilmek gerekli ve önemlidir. Gülümseme tasarımında tek bir tedavi olmadığından tedavi hasta ile hekimin ortak noktada kararlar alıp bu ortak kesişen fikirlerle plan yapmaları gerekmektedir. Hastanın yüz şekli, dudaklarının yapısı, diş eti seviyesi, diş rengi ve diş dizilimi gibi etkenler kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Genel bir gülümseme tasarımı tedavizi olmadığından hasta doktor ilişkisiyle yürütülen bir süreç-sonuç planı oluşturulur. Kişiye özgü tedaviler uygulanır.

Editör: TE Bilisim