Emek Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Ferit Kilis'in, sosyal medya paylaşımları yolu ile 'terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef gösterme' suçundan  Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmasına karar verildi.

Emek Parti Konuyla İlgili Şu Açıklamayı Yaptı; "İlçe başkanımız kronik kalp hastası olup salgın nedeni ile riskli gruplar arasındadır. Geçtiğimiz günlerde yapılan yeni infaz düzenlemesi ile pek çok mahkum tahliye edilirken bu tutuklama kararı cezaevlerinde kimlere yer açılmak istendiğini ortaya koymuştur.

Soruşturmaya konu edilen paylaşım, geçen hafta vefat eden ölüm orucu direnişçisi Mustafa Koçak'a ceza veren hakim hakkındadır.  Tutuklama kararı veren hakimin bir yandan da meslek dayanışması ile hareket ettiğini düşünüyoruz. Sosyal medya paylaşımları nedeni ile kişilerin tutuklu yargılanması düşünce ve ifade özgürlüğünün ihlalidir. Hele ki yoldaşımızın sağlık durumu gözetildiğinde bu  asla uygun olmayan bir yöntemdir. İlçe Başkanımızın derhal tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz."denildi.

Editör: TE Bilisim