Rahibe Mary Margaret Kreuper, kumarhane masraflarını sübvanse etmek için bir California Katolik okuluna yatırılan eğitim ücretlerini ve bağışları kullanmış.

Federal savcılara göre emekli bir rahibe, Kaliforniya'daki bir Katolik okulundan 10 yılda 835.000 doları kumar alışkanlığını finanse etmek için zimmetine geçirdiğini itiraf etti.

Yetkililer, Torrance, California'daki St James Katolik Okulu'nun eski bir müdürü olan 79 yaşındaki Rahibe Mary Margaret Kreuper'in, kumar harcamalarını ve kredi kartı ödemelerini desteklemek için öğrenim ücretlerini ve bağışları kullandığını söyledi.

18 yaşında yoksulluk yemini eden ve 59 yılını tarikatta geçiren Kreuper, mazeret anlaşmasında, okulun eğitim ve bağış hesabındaki parayı, rahibelerin yaşam giderlerini karşılayan bir tasarruf hesabına aktarmaya başladığını söyledi.

Savcılara göre Kreuper, hileli davranışlarını örtbas etmek için okul yönetimine verdiği aylık ve yıllık raporları tahrif ettiğini ve “St James Okulu ve yönetimi, okulun mali durumunun düzgün bir şekilde hesaplandığına ve mali varlıklarının uygun şekilde korunduğuna inandırdığını itiraf etti, bu da davalı Kreuper'in okulun maliyesine ve hesaplarına erişimini ve kontrolünü sürdürmesine ve böylece dolandırıcılık planını yürütmeye devam etmesine izin verdi.”

Kreuper'in avukatları , Kreuper'in "çok pişman" olduğunu ve "yarattığı zarar için üzgün olduğunu" söyledi.

Açıklamada, "Karşı karşıya gelir gelmez yaptıklarının tüm sorumluluğunu kabul etti ve kolluk kuvvetleri ve başpiskoposlukla tamamen işbirliği yaptı" denilerek, "kararını bulanıklaştıran bir akıl hastalığından muzdarip olduğu" da ekledi.

Kreuper 1 Temmuz'da mahkemeye çıkacak ve federal hapishanede 40 yıla kadar hapisle karşı karşıya kalacak.

Los Angeles Başpiskoposluğu yaptığı açıklamada, "St James'teki inanç topluluğunun bu eylemlerden dolayı şok olduğunu ve üzüldüğünü" söyledi ve "bu konunun araştırılmasında yaptıkları çalışmalar için yerel ve federal kolluk kuvvetlerine" şükranlarını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim