Adana Milletvekili İsmail Koncuk, pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan emekli maaşlarına ilişkin yaptığı değerlendirme ile şu görüşlerini dile getirdi.

“Memur ve memur emeklisine %5+2,5 zam yapılmıştır. Enflasyon farkı zam değil, alım gücü kaybıdır ki, bu oran gerçekte TÜİK enflasyonun iki katından fazladır.

En düşük emekli maaşı 2500 TL’ye çıkarılmış ancak %2,5’luk ek zam memur emeklisi dışındaki emeklilere verilmemiştir. Emeklilerimiz çok zor durumdadır ancak İktidar birçok emeklimize %2,5’luk komik artışı dahi çok görmüştür. TÜİK’in Aralık ayı enflasyonu hariç, gerçek enflasyon oranı tespit edilmeden yapılan artışların, alım gücünü artırmak bir yana, 1 Ocak 2021 seviyesine bile çıkarması mümkün değildir.”

Koncuk, “Vatandaşlarımız ardı arkası kesilmeyen zam sağanağı altında yaşama mücadelesi vermektedir. Devlerin kendi ürettiği elektiriğe %50-150 oranında zam yaptığı bir ülkede, emeklisine %2,5 ek zammı dahi çok görmesinin hiçbir vicdani açıklaması ve mantığı olamaz. En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkarılmalı ayrıca %2,5’luk iyileştirme tüm emeklilerinizi kapsayacak şekilde düzenlenerek, emeklileriniz arasında ayrımcılık yapılmayacağı ilan edilmelidir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim