Gurbetçi vatandaşlar: Çarşı pazarda hareket yok!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, gurbetin memleketi Emirdağ'da vatandaşlarla bir araya geldi. Gurbetçi vatandaşların sorunlarını dinleyen Köksal, “Yurtdışında yaşayıp ülkemize tatile gelen hemşehrilerimiz Türkiye'yi geçen yıla göre daha mutsuz, çarşı-pazarı daha hareketsiz gördüklerini söylediler. Gurbetçi vatandaşlarımız, ülkemizin bu durumuna üzülüyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Emirdağ İlçesi’nde beraberinde CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Emirdağ İlçe Başkanı Barış Can ve Belçika Birlik Başkanı Derya Bulduk ile birlikte yurtdışında yaşayıp izne gelen Emirdağlı vatandaşlarla bir araya gelerek istek ve talepleri dinlediler. Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sıkıntıları dinleyen Milletvekili Köksal, ardından Emirdağ İlçesi’ne bağlı Türkmenakören Köyü’nü ziyaret etti.

İKTİDARIN ABAKÜSÜ HALİNE GELEN TÜİK BİLE O KADAR SAYILARLA OYNAMASINA RAĞMEN ENFLASYONU YÜZDE 80 AÇIKLADI

Gurbetin memleketi Emirdağ'da vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Burcu Köksal, “Yurtdışında yaşayıp ülkemize tatile gelen hemşehrilerimiz Türkiye'yi geçen yıla göre daha mutsuz, çarşı-pazarı daha hareketsiz gördüklerini söylediler. Hemşehrilerimiz haklı. Geçen yıl yüzde 17 civarında olan enflasyon, bugün yüzde 100'leri aştı. İktidarın abaküsü haline gelen Türkiye İstatistik Kurumu bile o kadar sayılarla oynamasına rağmen yüzde 80 enflasyon açıklıyor. Gurbetçi vatandaşlarımız, ülkemizin bu durumuna üzülüyor.” dedi.

TÜRKİYE DÜZENSİZ GÖÇ CENNETİ HALİNE GELDİ

Türkiye’nin düzensiz göç cenneti haline geldiğini kaydeden Köksal, “Yapılan anlaşmalara baktığımızda iktidarın turistler için 'ne olursan yine gel' politikasını güttüğünü görüyoruz. Dış politikanın olmazsa olmazı 'karşılıklılık' esası rafa kaldırıldı. 19 yabancı ülkeden ülkemize gelecek turistlerde vize aranmıyor; bizim vatandaşımız yurtdışına gittiğinde vize zorunluluğu duvarı ile karşılaşıyor. Sınırların durumunu söylemek bile gereksiz. Türkiye düzensiz göç cenneti haline geldi. Bu konudaki hiçbir uyarımız dikkate alınmadı; gelinen noktada iktidar bir çıkış yolu arıyor ama mevcut siyasetle bu mümkün değil.” şeklinde konuştu.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NDE

Sorunların çözümünün Cumhuriyet Halk Partisi'nde olduğunun önemle altını çizen Köksal, “Her zaman söylüyoruz: Ülkemizin sorunlarının çözümü Cumhuriyet Halk Partisi'nde. Milletimizin umudu Cumhuriyet Halk Partisi ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'ndadır. Yapılacak ilk seçimde işbaşına gelecek CHP iktidarında, halkın egemenliğini tesis edeceğiz; yurtdışında pasaportumuzun itibarını yükselteceğiz; dostluk, kardeşlik ve hakça paylaşım temelinde refaha ulaşacağız. CHP, ülkemize mutluluk getirecek.” ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU'NUN MEKTUBUNU DAĞITTILAR

Milletvekili Köksal ve beraberindekiler gurbetin memleketi Emirdağ'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gurbetçilere hitaben yazdığı mektubu da dağıttılar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili kardeşim. Sevdiklerinize kavuşmak, memleket hasretinizi gidermek için çıktığınız bu sıla yolculuğunda sizi ve değerli ailenizi içtenlikle selamlarım. Sizler on yıllardır en ağır koşullarda emeğinizi ortaya koyarak hem yaşamakta olduğunuz Avrupa'yı hem de güzel vatanımızı kalkındırmaktasınız. çalıştığınız ülkelerde hayatın her alanında ulaştığınız başarılar nedeniyle gurur kaynağımızsınız. Alın terinizin karşılığı birikimlerinizle ülkemizin refahına yaptığınız büyük katılar için de sizlere minnettarız.

Sizler bizim yabancımız değil, Avrupa'da yaşayan kardeşlerimiz, anamız, babamız, komşumuz, hemşehrimizsiniz. Bizim ayrılmaz bir parçamızsınız. Bugüne kadar yaşadığınız sıkıntıları biliyor ve çözmeye kararlıyız. Tüm yurttaşlarımızın hakkını, hukukunun korunduğu; Adaletle yönetilen bir Türkiye hedefimiz doğrultusunda Avrupa'da yaşayan kardeşlerimize derdini, tasasını da kendi derdimiz sayıyoruz. Sizleri inciten, üzen tüm ayrımcı uygulamaların derhal son bulması ve haklı taleplerinizin bir an önce karşılanması bizim en temel önceliklerimizdendir.

Bu çerçevede;

- Sıla yolunca yaşadığınız mağduriyetlerin giderilmesi, uzun bekleme sürelerinin kısaltılması.

- Beraberinizde getirdiğiniz otomobilinizin, telefonunuzun Türkiye'de kullanım sürelerinin uzatılması.

- Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde güçlü bir varlık gösterebilmeniz amacıyla yurt dışı seçim çevresi oluşturulması.

- Türkiye'de emekli olduğunuzda size uygulanan kısıtlamaların kaldırılması, maaşlarınızın yükseltilmesi.

- Mavi kartlı kardeşlerimizin sıkıntılarının T.C. vatandaşlarımızla eşit imkanlar sağlanarak çözülmesi.

- Sizi yok sayarak hayata geçirilen Otomatik Bilgi Paylaşımı Anlaşması'nın uygulamasında yaşanabilecek mağduriyetlerin engellenmesi.

- Fahiş uçak bileti fiyatlarının makul seviyelere çekilmesi.

- Konsolosluk hizmetlerinin iyileştirilmesi, hızlandırılması, harçların düşürülmesi.

ve daha birçok sorununuzun çözümü için hazırlıklarımız tamamdır. Bu projeleri sizlerin desteği ile hayata geçirerek, sıkıntıların üstesinden hep birlikte geleceğimize inanıyorum.

En yakın zamanda aydınlık dolu günlerde buluşacağımıza yürekten inanıyor, yolculuğunuzun sağlık ve huzur içinde, sevdiklerinizle keyifle anılar biriktirerek tamamlamanızı diliyorum. Size, değerli ailenize ve aracılığınızla Avrupa'da yaşayan tüm kardeşlerimize selam ve sevgilerimle."

Editör: TE Bilisim