CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya yaşanan bu olumsuzlukları şu şekilde paylaştı;

"Batıkent Anadolu Lisesi öğrencisi Öykü Akyüz bugün (5 Eylül 2020)  “Bursluluk Sınavı”na girdi. Engelli olan Öykü Akyüz’ün giriş katında sınava girmesi için aylar öncesinden dilekçe verilmesine rağmen sınav yeri okulun 3. kattı olarak belirlendi.

Anne Hatice Akyüz, Öykü’nün sınava gireceği Alpaslan Anadolu Lisesi müdürüyle görüşerek durumun düzeltilmesini istemiş. Müdür, Öykü’nün sınava gireceği gün durumla ilgileneceklerini söylemiş. Ancak cumartesi günü de durum değişmemiş. Öykü’nün giriş katında sınava alınmasını isteyen anneye, Alpaslan Anadolu Lisesi Müdürü “Politika yapmayın!” diyerek azarlamış. 

Öykü’nün psikolojisi bozulmuş, ağlaya ağlaya sınava girmiş.

Anne Hatice Akyüz, Öyküyü sırtında okulun 3. katına çıkartıp, sınav bittikten sonra da sırtında 3. kattan aşağı indirmiş. Pandemi nedeniyle de kimse yardımcı olamamış.  Öykü’nün psikolojisi bozulmuş, ağlaya ağlaya sınava girmiş.

Aile, çocuğunun engelli olduğunu aylar öncesinden bildirmesine rağmen gerekli düzenleme yapılmamış. Sınav günü de hiçbir şekilde yardımcı olunmamış. ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul Müdürü yüzde yüz hatalı olduğu halde;  anne Hatice Akyüz,  Alpaslan Anadolu Lisesi Müdürü tarafından “Politika yapmayın!” diyerek azarlanıyor.

Buradan tüm sorumluları kınıyorum, yaptığınız vicdanlara sığmaz! Sorumlular hesap vermelidir.

Bir sınavda engelli öğrencileri giriş katlarında, doğru dürüst sınava sokamayan, engelli çocuklarımızı ağlatan, ailelerini perişan eden bu anlayışın ülkeyi nasıl yönettiğini herkes görsün" dedi.

Editör: TE Bilisim