Göğüs antrenmanı, spor yapan hemen herkesin önem verdiği antrenman çeşitlerinden biridir. Yılların deneyimli ismi Erbay Karakaya da bu antrenmanın önemini bir kez daha dile getirdi. Göğüs çalışırken nelere dikkat edilmeli, faydası neler gibi birçok konuya değindi.

Göğüs antrenmanı deyince ne anlamalıyız? Nasıl bir egzersizdir bu?

Göğüs, birçok insanın geliştirmede zorluk çektiği kaslara sahip bir yapı. Bu kasların gelişmesi için de göğüs antrenmanı yapıyoruz. İçerisinde birtakım egzersizleri barındırıyor. Bu egzersizlerin de belli aralıklarla yapılması kişilerin göğüs kaslarını geliştirmelerine katkı sağlıyor. Özellikle bench press adını verdiğimiz egzersiz türü, kas geliştirmek için birebir.

Göğüs antrenmanı yapmak ne gibi fayda sağlıyor?

Her antrenmanın kendine göre faydası var. Öğrencilerime göğüs antrenmanı yapmalarını da ayrıca öneriyorum. Çünkü bu egzersizler kişilerin sağlıklı vücuda sahip olması için altın değerinde. Fit bir görünüm elde etmek de yine bu antrenmanlardan geçiyor. Göğüs çalışmak karın ve kol kaslarını da geliştiriyor. Her şeyden önemlisi kişide bir pozitif ruh hali yaratıyor. Spor yapmak sadece vücudu fit yapmaz, ruh halini de fit yapar. Yani psikolojik olarak iyilik hali sağlar. Kişi ne kadar fit görünürse kendini o oranda iyi hisseder. Ben öğrencilerime de söylüyorum bunu. Antrenmanlara katılarak hem vücudunuzu sağlığına kavuşturuyorsunuz hem de psikolojinizi onarıyorsunuz. Çok iyi değil mi?

Peki, göğüs antrenmanını her gün yapabilir miyiz?

Elbette, göğüs antrenmanı içerisinde pek çok egzersiz barındırır. Her egzersizi aynı gün içinde yapmak kişiyi yorar. Bu nedenle günlük belli miktarda yapmalarını öneriyorum. Hem yorgun düşmezler hem de aynı işlemi yapmaktan sıkılmazlar. Öğrencilerimle günlük belli saatlerde bu antrenmanları yapıyoruz. Dikkatli ve usulüne uygun yaptıktan sonra size hiçbir zararı yok.

Editör: Haber Merkezi