İYİ Parti Seyhan İlçe Başkan Adayı ve Seyhan Belediye Meclis Üyesi Sultan Zeynep Erciyes, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik ünvanının verildiği bu anlamlı günün yıl dönümünde tüm öğretmenlerin 'Öğretmenler Günü'nü kutladığını ifade eden İYİ Parti Seyhan İlçe Başkan Adayı Sultan Zeynep Erciyes, "Ben de bir öğretmen eşiyim. Uzun yıllar eğitim sektöründe dershane işletmeciliği de yapan biri olarak, öğretmenlerimizin her türlü saygıyı hak ettiğini düşünüyorum" şeklinde konuşarak, öğretmenlerin bilgisini insanlığıyla yoğurmuş fedakar ve idealist eğitimciler olduğunu söyledi.


"GERÇEK ZAFERİ SİZ KAZANACAKSINIZ"


Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün, zafer sonrası Bursa'da Şark Tiyatrosu'nda kalabalık bir öğretmen topluluğuna "Hiçbir mantıklı kanıta dayanmayan birtakım geleneklerin, inanışların korunmasında ısrar eden milletlerin ilerlemesi çok güç olur; belki de hiç olmaz. ilerlemede kayıt ve şartları aşamayan milletler hayatı akıllıca ve fiilen göremez. hayat felsefesini geniş gören milletlerin hakimiyeti ve köleliği altına girmeğe mahkûmdur. Bütün bu gerçeklerin milletçe iyi gelişme ve iyi bir şekilde sindirilebilmesi için her şeyden önce cahilliği yok etmek gereklidir. bundan dolayı eğitim programımızın, eğitim siyasetimizin temel taşı, cahilliğin yok edilmesidir. Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı...

Gerçek zaferi siz kazanacak ve devam edeceksiniz ve mutlaka başarılı olacaksınız" şeklinde yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Erciyes, "Eğitim camiamız, gücünü milletimizin genç dimağlarına ışık tutan siz değerli öğretmenlerimizden almaktadır" dedi.
Öğretmenlerin gelişimi, ülke geleceğinin teminatı olarak nitelendiren İYİ Parti Seyhan İlçe Başkan Adayı Sultan Zeynep Erciyes, "Başöğretmen'imiz Atatürk'ü ve görevleri başında şehit düşen öğretmenlerimizi saygıyla yâd ediyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlık, görevi başındaki öğretmenlerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

sultan zeynep erciyes92

Editör: Haber Merkezi