Mayıs ayında Adana'da Vefa Sosyal Destek Grubu'nun çalışmalarını engellediği gerekçesiyle gözaltına alınan ancak aynı gün içerisinde serbest bırakılan CHP Yüreğİr Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım daha sonra yapılan itiraz üzerine tutuklanmıştı.

17 gün tutukluluğun ardından serbest bırakılan Yıldırım'ın ilk duruşması 14 Temmuz’da görüldü. Duruşmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, PM üyesi Fatma Güner, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Oya Tekin, CHP Çukurova İlçe Başkanı Avukat Remzi Ümit Atay, Eren Yıldırım ve avukatlar katıldı.

Adana 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Yıldırım'ın tekrar tutuklanmasını isteyen müşteki polis B.K. 'nın avukatlarının talebi yerinde görülmedi.

Savunma avukatlarının Yıldırım'ın adli kontrol kararının kaldırılması yönündeki talepleri ise kabul edildi.

Yıldırım'ın avukatlarından Av. Ahmet Orkun Parsak; Eren’in B.K.’nin polis olduğunu bilmemesi nedeniyle görevi yaptırmamak için direnme suçundan dolayı cezalandırılamayacağı yönünde yapılan savunmalarımız sonuç vermiş ve Eren Yıldırım hakkında daha önceden verilen adli kontrol kararı kaldırılmıştır.

Müşteki vekillerinin yapmış olduğu talepler, usul ekonomisi gereğince ve somut dosya ile iltisakı olmaması nedeniyle reddedilmiştir.''dedi.

Yıldırım'ın avukatlarından Av. Yusuf AKINCI ise savunmasında normal şartlarda bu noktalara gelmeyecek bir davanın Van'da yaşanan menfur saldırıyla ilişkilendirilerek Eren Yıldırım'ın CHP içerisindeki konumu sebebiyle bu noktaya getirilmek istendiğini, konunun bunlardan bağımsız ve tarafsız ele alınması gerektiğini söyledi.

Daha sonra mahkeme heyeti bir sonraki duruşmanın 16 Ekim 2020 tarihinde, Saat:13.30’da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim