Ermeni muhalefet partisi "temsilcisi Taşnaksutyun Genel Savcılığı binası yakınında düzenlenen mitingde" Geam Manukyan Erivan'da Başbakan hakkında bir ceza davası başlatmak için departmanı çağırdı Nikol Pashinyan.

"Paşinyan, eylemleri, yasadışı emirleri, talimatları, adımları ile protesto sesini susturmak için siyasi baskı, şiddet temellerini attı. Paşinyan'ın ülkemizin güvenliğini ve bütünlüğünü ihlal eden eylemleri nedeniyle sert adımlar atmalı, ceza davası açmalı, birliği sorgulamalısınız, demokrasi, ifade özgürlüğü "dedi.

Manukyan'a göre, Salı günü muhalefet, Başsavcılığın adli kovuşturma başlatmasına yardımcı olmak için başbakanın suçlarıyla ilgili bir rapor sunacak. Ayrıca güvenlik görevlilerini protestoculara karşı misillemelerden kaçınmaya çağırdı.

Buna karşılık, Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi eski başkanı Artur Vanetsyan gazetecilere verdiği demeçte, Paşinyan aleyhindeki davanın "kolluk kuvvetlerinin kutsal görevi" olduğunu söyledi.

"Ermenistan'da güç artık yok, Nikol Pashinyan artık kanun uygulama sistemini ummuyor ve siyasi muhalifleri engellemeye çalıştığı çeteler oluşturuyor" dedi.

Vanetsyan, suçluların desteğiyle insanların iradesinin özgürce ifade edilmesini etkileme girişimlerine karşı çıktı ve bu tür süreçlerin önlenmesi için "polisi, SNB'yi ve tüm kolluk sistemini" çağırdı.

Ermenistan UDS'nin eski başkanı "Paşinyan buna izin vermiyorsa, o zaman bir ceza davası başlatmak ve adalete teslim etmek gerekir."

Dağlık Karabağ'da ateşkesin imzalanmasının ardından geçen haftadan bu yana Erivan'da muhalefet eylemleri yapılıyor. Cumhuriyetin özel soruşturma servisi, en fazla iki ay tutuklamayı öngören "Yasanın belirlediği prosedüre aykırı bir meclis düzenleme ve yapma" maddesi uyarınca ceza davası açtı.

Editör: TE Bilisim