Erivan, Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin Dağlık Karabağ'da çok sayıda roketatar kullandığını belirtti.

Bakanlık sözcüsü Shushan Stepanyan, Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın Dağlık Karabağ ihtilafında Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine karşı artan imha silahlarını kullanma hakkını saklı tuttuğunu söyledi.

"Savunma Bakanlığı, "Azerbaycan topçusu ile değişen yoğunlukta çatışmalar devam ediyor. Temas hattının çeşitli yönlerinde bulunan Ermeni birlikleri, Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin saldırılarını püskürttüler, bazı yerlerde cezai tedbirler aldılar, hasımların önemli kayıplarına neden oldular" bilgisini paylaştı.

Yetkiliye göre bu önlem, Azerbaycan Ordusunun ağır saldırı sistemleri, büyük kalibreli toplar ve çoklu roketatar kullanmasından kaynaklanıyor. "Bu, mücadelenin mantığını ve ölçeğini değiştirerek onu yeni bir seviyeye taşıyor," dedi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı  Salı günü, Dağlık Karabağ'da konuşlanmış Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin motorlu tüfekleri alayının "tamamen imha edildiğini duyurdu . Ermenistan bu bilgiyi reddetti.

Kendini ilan eden Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı  Pazartesi günü, Azerbaycan ile çatışma bölgesinde 84 askerinin iki gün içinde öldüğünü doğruladı .

Editör: TE Bilisim