BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ BEDRİ DURSUN, ERTUĞRUL FIRKATEYNİ ŞEHİTLERİ İÇİN DÜZENLENEN ANMA TÖRENİNE KATILDI

Ertuğrul Fırkateyni Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Refah Şehitleri Anıtı önünde tören düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bedri Dursun’un da katıldığı törende, Türk ve Japon milli marşlarının okunmasının ardından anıta çelenk sunuldu, ardından denize karanfil bırakıldı.

16 Eylül Ertuğrul Fırkateyni Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Atatürk Parkı içerisindeki Refah Şehitleri Anıtı önünde anma töreni düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bedri Dursun’un da katıldığı törende, Türk ve Japon milli marşları okundu, ardından anıta çelenk sunularak, şehitler için denize karanfil bırakıldı.

Japonya’daki resmi bir ziyaretten dönerken tayfuna yakalanan ve Oshima adasının Koshinozaki kayalıklarında parçalanarak 16 Eylül 1890 tarihinde batan Ertuğrul savaş gemisinde şehit olan Türk denizciler, 3 Haziran 1937 yılında yaptırılan Refah Şehitleri Anıtı önünde anıldı.

Japonya’da 130 yıl önce batan fırkateynde şehit olan Türk denizciler için düzenlenen törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun’un yanı sıra Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik,  İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Japonya Askeri Ataşesi Deniz Albay Ryo Kuma ve askeri erkan katıldı.

Törende konuşan Japonya Askeri Ataşesi Albay Ryo Kuma, yaşanan acı olayın Japonya ile Türkiye Cumhuriyeti’nin arasındaki dostluğun mihenk taşı haline geldiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ile Japonya Askeri Ataşesi Deniz Albay Ryo Kuma, Refah Şehitleri Anıtı anı defterini imzaladı.

Editör: TE Bilisim