Suriye lideri, Amerikalıların Suriye'yi yasadışı olarak işgal ettiğini ve teröristleri desteklediğini belirtti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad , DEA Novosti haber ajansına verdiği bir röportajda, Amerikan lideri Donald Trump'ın açıklamasının onu ortadan kaldırmayı planladığını açıkladı ve öldürmenin on yıllardır ABD'nin operasyon yöntemi olduğunu belirtti.

Daha önce, Trump Başkan Esad'a ortadan kaldırma seçeneği düşündüğünü itiraf etti, ancak o tarafından vazgeçirilmişti James Mattis , daha sonra Savunma Bakanı oldu.

"Cinayet bir Amerikan çalışma tarzı, onlarca yıldır bunu yapıyorlar. Her yerde, dünyanın her köşesinde. Burada yeni bir şey yok. Bu nedenle, bu tür planların her zaman çeşitli nedenlerle var olduğunu akılda tutmak gerekir. Suriye'deki çatışma koşullarında, Amerikalılardan da benzer bir şey beklemeliyiz "dedi.

Suriye lideri, Amerikalıların Suriye'yi yasadışı olarak işgal ettiğini ve teröristleri desteklediğini belirtti.

Ona göre, " Birleşik Devletler'in suçlarının sorumluluğundan kaçamayacağı uluslararası ilişkilerde bir denge yoksa hiçbir şey ABD'yi bu tür acımasız eylemler ve saldırılar yapmaktan alıkoyamaz."

Suriye cumhurbaşkanı, "Aksi takdirde, bu tür davranışlar çeşitli bölgelerde giderek daha fazla bu tür suçlara yol açacak ve hiçbir şey onları durduramayacaktır" dedi.

Daha önce, Suriye Dışişleri Bakanlığı, Başkan Donald Trump'ın Esad'ı ortadan kaldırma niyetini resmen tanımasının, "terör örgütleriyle aynı yöntemlere - cinayet, tasfiye, bölgedeki kendi çıkarları için herhangi bir uluslararası kural ve ilke dışında - başvuran suç faaliyetlerini doğruladığını belirtti. "

Esad, Putin ile görüşmeyi planladığını söyledi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad , DEA Novosti'ye verdiği bir röportajda, gelecekte Rus lider Vladimir Putin ile görüşmeyi planladığını, şimdi telefonda kalıcı bağlantılar olduğunu söyledi.

"Sürekli iletişim halindeyiz (Vladimir Putin ile) - esas olarak telefonla - ne zaman bir şey olursa veya bir konuşmaya ihtiyaç duyulursa. Elbette, iletişim kurmaya devam edeceğiz ve elbette gelecekte buluşacağız, ancak duruma göre değişir. Suriye'deki siyasi durumdan, "dedi Esad.

Ona göre yakın gelecekte tüm dünya koronavirüs salgını nedeniyle felç olduğu için görüşmeler telefonla gerçekleşecek.

Editör: TE Bilisim