Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği ( ESÇEVDER ) UNESCO Dünya mirası listesinde yer alan Kapodakya’da yapılan yolu incelemek için Kapodakya’ya bir teknik inceleme gezisi düzenlemiştir.

Eskişehir Çevre Derneği ( ESÇEVDER ) olarak Olağanüstü doğal güzellikleri ve emsalsiz tarihi ile UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan ve bu  mirasın kalbine hancer gibi saplanan ve saplanacak olan Karayolunu incelenek üzere Çevre derneği üyeleri ve Çevre dostları Kapodakya’ya giderek yapılan yolları inceleme fırsatı bulmuşlardır. Bu arada hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmemişlerdir.

 

Esçevder yönetim kurulu başkan yardımcısı Filiz Fatma ÖZKOÇ öncülüğünde bir otobüs çevre gönüllüsü ile yola koyulan ekip incelemelerini tamamlayarak Eskişehir’e dönmüşlerdir.

 Kapodakya ya gidiş

Eskişehir Çevre Derneği üyelerinin Kapodokya inceleme gezisinde Kapdakya’nın simgesi haline gelen 3 güzeller ve Uçhisar kalesini gezerek gezilen yerlere hayran kalmışlardır.

Yörenin toprağından yapılan Avanos Çanak , çömlek  atelyelerinde de incelemelerini sürdüren ekip, Daha sonra Güvercinlik veDerbent Vadisi ile  Göreme Açık hava müzesini gezerek görgü ve bilgilerini arttırmışlardır.

 

 Eskişehir Çevre Derneği  ( ESÇEVDER ) olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çevrenin korunması, sularımızın kirlenmemesi, ağaçlarımızın kesilmemesi, zeytinliklerinin yok olmaması için mücadelesine bundan sonra da devam edeceğini ve nerede bir kıyım varsa orada olmaya çalışacağını kamu oyuna bir kez daha duyurmaktan gurur duyuyoruz. 18.10.2022

Kapodakya yeni yapılan yolda

Editör: Haber Merkezi