Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümünü kutlayarak, yaşatılmak istenen tüm sansür uygulamalarına rağmen Türk Basını’nın, Cumhuriyetin temel değerlerine ve Atatürk’ün ilkelerine yürekten bağlı halde görev yaptığını söyledi.

ÇGC Yönetim Kurulu adına açıklamalarda bulunan Esendemir, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin temellerinin atıldığını ve yurdun düşman işgalinden kurtarılarak, Türk ulusu için yeni bir dönemin başlatıldığını anlattı.

Cumhuriyet’in, özgür basının kalesi olduğunu belirten Esendemir, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Cumhuriyet döneminin kendi düşünüş biçimi ve ahlakıyla donanmış basınını, yine ancak cumhuriyetin kendisi yetiştirir.’ sözünü anımsattı.

Cumhuriyetin temel değerlerinin korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için basına büyük sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Başkan Esendemir, şunları söyledi; “Cumhuriyetin tüm kazanımlarını el üstünde tutarak, demokrasiden ve özgürlükten taviz vermeden ilerlediğimiz 100. yılda daha bilinçli ve kararlı bir basın umudumuzu koruyoruz. Cumhuriyetin varlığı için çalışan tüm meslektaşlarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz. Geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve Cumhuriyet armağan eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarken, şehitlerimize minnet, gazilerimize şükran duygularımı sunuyoruz. Yüreği Atatürk, vatan ve bayrak sevgisiyle çarpan tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”

Editör: Haber Merkezi