Eski savaşçılar ve yerli liderler, 2020 boyunca ülkede şiddetin ana kurbanları oldular.

Demobilize edilmiş Kolombiya Devrimci Silahlı Kuvvetleri'nden eski bir savaşçı - Halk Ordusu (FARC-EP); ve yerli bir liderin yanı sıra eşi; Bu Pazartesi günü Kolombiya'nın Guaviare ve Cauca bölgelerinde suikasta kurban gittiler.

Cauca'daki yetkililer, Cerro Tijeras bölgesinde yerli bir otorite olan 51 yaşındaki Fredy Güetio Zambrano ve eşinin Reina Mera olarak tanımlanan cinayetini doğruladılar.

Yerli Cabildos del Norte del Cauca Derneği'nin raporuna göre silahlı adamlar, bölümün kuzeyindeki Suárez belediyesinde bulunan evlerine geldiklerinde çifte ateş etti.

"Cerro Tijeras'ın yerli bölgesi olan Agua Clara köyündeki bir aile işinden geldiklerinde vuruldular. Bu yeni çifte cinayetin sorumluları ve nedenleri bilinmiyor ”dedi.

Öldürülen 232 eski savaşçı var.

Öte yandan, FARC-EP'nin terhis edilmiş eski savaşçısı Plutarco Cardozo, Guaviare bölgesindeki Colinas köyündeki evinde ölü bulundu. Partido Alternativa Revolucionaria del Común (FARC) partisine göre, barış anlaşmasından sonra öldürülen 232 eski savaşçı var.

Bir hemşire ve Cardozo'nun kızı, evlerinde onun cansız ve yaralı bedenini buldu. Ön bilgilere göre, yaralanmaların ateşli silahtan kaynaklanıp kaynaklanmadığını tespit etmek henüz mümkün olmadı. Polis olay yerinde soruşturma yapıyor.

46 yaşındaki Cardozo, barış sürecine katılan eski FARC-EP savaşçılarının kayıtlarında yer alıyor.

Bu suçlar, Cali'de bir Ulusal Hükümet komisyonu, ülkedeki şiddet konusunu tartışmak için yerli liderlerle toplanırken meydana geldi.

Editör: TE Bilisim