Sosyal ağın girişimi, koronavirüs salgınının vurduğu Afrikalı-Amerikalı topluluğunu desteklemeyi amaçlıyor.

Facebook Çarşamba günü, Haziran ayında açıkladığı bir hibe programı aracılığıyla Afrikalı Amerikalılar tarafından yönetilen küçük işletmelere 40 milyon dolar tahsis edeceğini duyurdu . Önlem, toplumun covid-19 salgınının sert etkileriyle başa çıkmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yasal kayıt sahibi olmak

Şirket , bu yıl Afro-Amerikan toplumunun işlerine toplam 100 milyon $ yatırım yapmayı planlıyor . Bu miktarın 40 milyonu ABD'deki 10.000 işletmeyi desteklemek için hibe olarak kullanılacak. Her hibe, Facebook platformlarında kullanılmak üzere 2.500 $ nakit ve 1.500 $ isteğe bağlı reklam kredisidir.

Programın bir parçası olmak için, başvuru sahiplerinin başvurularını 1 Eylül'den önce sunmaları ve diğerlerinin yanı sıra 50'ye kadar çalışanı olan bir işletmeyi bir yıldan fazla bir süre işletmiş olması ve koronavirüsten zorluk çekmesi gibi belirli gereksinimleri karşılaması gerekiyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde yasal kayıt sahibi olmak gibi temel konular.

Afrikalı Amerikalı George Floyd'un 25 Mayıs'ta beyaz bir polis memurunun ellerinde Minneapolis'te ölmesinden sonra, birçok şirket, Afrika kökenli Amerikalı topluluğunu destekleyen gösterilerle kitlesel ırkçılık karşıtı protestolara tepki gösterdi ve bölgedeki çeşitliliği teşvik etme konusundaki kararlılıklarını yineledi.

Editör: TE Bilisim