Facebook, 32 Avrupa ülkesinde kendi flört servisi Dating hizmetini başlattığını duyurdu. Bu, şirket tarafından Çarşamba günü yayınlanan bir açıklamada belirtildi.

Basın bülteni, "Bugün, ortak ilgi alanları, etkinlikler ve gruplar da dahil olmak üzere daha fazla insanın daha anlamlı bir şekilde bağlantı kurmasına yardımcı olmak için Avrupa'da Facebook Dating'i başlatıyoruz" denildi. Şirket, flört platformunun Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hırvatistan, Macaristan, İrlanda, İtalya ve diğer birçok Avrupa ülkesinde mevcut olacağını açıkladı.

Facebook, uygulamayı oluştururken geliştiricilere, ürünlerini kullanırken kullanıcı verilerinin güvenliğini ve gizliliğini sağlama ilkelerine rehberlik ettiğini vurguladı. "Güvenlik ipuçlarına kolay erişim sağlamak ve Facebook Dating üzerinde [ihlal edenleri] bildirme ve birini engelleme yeteneği de dahil olmak üzere bir koruma [sistemi] oluşturmak için bu alanlardaki uzmanlarla (güvenlik ve gizlilik) çalıştık ve ayrıca, insanların mesajlarla fotoğraf, bağlantı, ödeme veya video göndermesine de yasak, "diye ekledi.

Eylül ayından bu yana toplamda 1,5 milyardan fazla eşli görüşmenin kaydedildiği, diğer 20 ülkenin sakinlerinin bu hizmeti zaten kullandığı belirtiliyor.

Facebook Dating, geçen Eylül ayında ABD'de başlatıldı. Sosyal ağdaki herkes kendi profilini oluşturarak ve ortak ilgi alanlarına ve tercihlere göre bir kişi listesi tanımlayarak bu uygulamaya katılabilir. 

Şubat ayında şirket, Dublin'deki ofislerinde yapılan aramalarla bağlantılı olarak platformun Avrupa'da lansmanının askıya alındığını duyurdu. Amerikan televizyon kanalı CNN'in haberine göre başvurunun 13 Şubat Sevgililer Günü arifesinde sunulması planlanmıştı.

Editör: TE Bilisim