Facebook, Meksika, Venezuela ve Bolivya'da sağın lehine yanlış haberler yayan ABD'li bir danışmanlık firmasının sayfalarını siliyor.

CLS Strategies firması, Meksika'daki rüşvet ağı vakasıyla doğrudan bağlantılı olacak ve Bolivya'daki darbeden sonra fiili başkan Jeanine Áñez'i desteklemek için sözleşmeler almış olacaktı.

Facebook, Venezuela, Meksika ve Bolivya'daki sağcı politikacıları tercih etmek amacıyla sosyo-dijital ağlarda yanlış bilgi yaymak için bir siteler ağı işleten ABD danışmanlık firması CLS Strategies'in hesaplarını kaldırdı.

"ABD merkezli stratejik iletişim şirketi CLS Strategies ile bağlantılı 55 Facebook hesabını, 42 sayfayı ve 36 Instagram hesabını ortadan kaldırdık . Bu ağ esas olarak Venezuela'ya ve ayrıca Meksika ve Bolivya'ya odaklanmıştı . Bu faaliyeti bir parçası olarak bulduk Facebook Ağustos faaliyet raporunda, bölgedeki eşgüdümlü gerçek dışı davranışlara ilişkin proaktif soruşturmamızın bir parçası,"dedi.

Facebook'un genişletilmiş raporu, CLS Strategies tarafından işletilen ağın, hedef ülkelerdeki sivil olaylara ve seçimlere odaklanmış göründüğünü belirtiyor.

Editör: TE Bilisim