Sosyal medya platformları, makalenin doğruluğuna dair sorular arasında makalenin yayılmasını sınırlamak için hareket ediyor.

Facebook ve Twitter Çarşamba günü Joe Biden'i eleştiren tartışmalı bir New York Post makalesinin yayılmasını sınırlamak için adımlar attı, muhafazakarlar arasında öfkeye yol açtı ve sosyal medya platformlarının ABD seçimleri öncesinde yanlış bilgilerle nasıl mücadele etmesi gerektiği konusundaki tartışmaları alevlendirdi.

Twitter, büyük bir haber yayınına karşı eşi görülmemiş bir adım olarak, kullanıcıların onaylanmamış rapordaki Post hikayesine veya fotoğraflarına bağlantı göndermesini engelledi. 

Hikayeyi paylaşmaya çalışan kullanıcılara, "Bu isteği yerine getiremiyoruz çünkü bu bağlantı Twitter veya ortaklarımız tarafından potansiyel olarak zararlı olarak tanımlandı." 

Twitter politikalar

Twitter'da zaten yayınlanmış bir bağlantıyı tıklayan veya yeniden tweetleyen kullanıcılara "bağlantı güvenli olmayabilir" uyarısı gösteriliyor.

Twitter, Nisan 2019'da Hunter Biden tarafından bir Delaware bilgisayar tamirhanesinde bırakılan bir bilgisayardan alındığı iddia edilen materyalleri içeren makalede yer alan "materyallerin kökenleri" ile ilgili sorular nedeniyle makalenin yayılmasını sınırladığını söyledi. Twitter politikalar , "korsanlık yoluyla elde edilen ve gizli bilgiler içeren içeriğin doğrudan dağıtılmasını" yasakladı .

Şirket , kararını Çarşamba günü bir dizi tweet ile açıklayarak, makaledeki bazı görüntülerin kişisel ve özel bilgiler içerdiğini söyledi. 

Twitter'ın saldırıya uğramış materyallerin yayınlanmasına karşı politikası 2018'de oluşturuldu. Twitter CEO'su Jack Dorsey, şirketin makalenin yayılmasını sınırlama kararı hakkındaki iletişiminin "harika olmadığını" söyledi ve ekibin daha fazla içeriği kamuya açık olarak paylaşması gerektiğini söyledi.

Bu arada Facebook, makalenin geçerliliğiyle ilgili sorular olduğunu söyleyerek makaleye bağlantıya kısıtlamalar getirdi. Facebook sözcüsü Andy Stone , "Bu, yanlış bilgilerin yayılmasını azaltmaya yönelik standart sürecimizin bir parçası" dedi .

Hareket, 2020 seçimlerinden önce yanlış bilgilendirme konusunda daha katı kurallar uygulamaya devam ettiğinden, Twitter'ın bir haber sitesindeki bilgilerin yayılmasını ilk kez doğrudan sınırlandırdığını gösteriyor. Çarşamba akşamı Twitter'ın, makaleyi paylaştığı için Beyaz Saray basın sekreteri Kayleigh McEnany'nin kişisel hesabını da kilitlediği bildirildi.

Editör: TE Bilisim