Faroe Adaları'nda 24 saat içinde 131 pilot balina en vahşi şekilde katledildi ve katliam günlerce devam ediyor.

Faroe Adaları, Kuzey Atlantik Okyanusu'nda, İzlanda, Norveç ve İngiltere arasındaki bir üçgende yer almaktadır. Faro, Danimarka Krallığı'nın bir parçasıdır ancak özerkliğe sahiptir ve bu şimdiye kadar Danimarka'yı balinaları öldürme sorumluluğundan kurtarmıştır.

Ada, karayolu tünelleri, gemiler, otoyollar ve köprülerle birbirine bağlanan 18 kayalık ve volkanik adadan oluşmaktadır. Yemyeşil çayırları ve eğimli kıyı kayalıkları binlerce kuşa ve deniz yaşamına ev sahipliği yapmaktadır. Bu güzel plajlar her yıl birkaç gün kanlı dalgalara ev sahipliği yapıyor.

Faroe Adaları, balinaların yıllık katliamına bir kez daha başladı ve 24 saat içinde 100'den fazla pilot balinanın ölümüne neden oldu. Save the Reef, "Bir yunus türü olan ve Bern Yaban Hayatı Sözleşmesi tarafından korunan bu balinalardan 131'i bir gecede vahşice katledildi" dedi.

1000 yaşındaki balinaların yıllık katliamı devam ediyor. Organizatörleri, "balinaları öldürerek erkekliklerini kanıtladıklarına" inanıyorlar. Adadaki adamlar, balinaları balıkçı teknelerinin ortasında yakalayıp yüksek seslerle korkutarak genç ve hamile balinaları ve yavru balinaları kıyıya sürüklerler. Gözlerinin önünde boynuna kısa hançerler saplayarak "bıçaklanır ve sonra katledilir".

Bu nedenle, yıllık gelenek, Faroe Adaları'nda ortalama 800'den fazla balina öldürülürken, adalıların %20'sinden azının balina eti ve yağı yemesidir.

"Mavi Gezegen nüfusu", bu öldürmeyi durdurmaya çalışan başka bir çevre grubudur. Son günlerde öldürülen balinaların sayısının çok daha yüksek olduğunu söylüyorlar ve Faroe Adaları hükümetine acımasız uygulamayı durdurması çağrısında bulundular. Nüfus ayrıca şimdiye kadar 500.000'den fazla imza toplayan balinaların öldürülmesini durdurmak için çevrimiçi bir kampanya başlattı. Kampanya, Japonya ve Faroe Adaları'ndaki liderleri, her yıl on binlerce balina öldüren balina avını durdurmaya çağırıyor.

Bu balinanın hayatı çeşitli şekillerde tehlikede. Her yıl yüzlercesi gruplar halinde sahile geliyor. "Balina intiharı" olarak bilinen şeyin nedeni henüz bilinmiyor, ancak bazı araştırmacılar toplu ölümü, insan kaynaklı sinyallerle (radyo dalgaları gibi) parazit nedeniyle yunusların akıllı izleme sisteminin bozulmasına bağladılar.

Ayrıca zekaları ve sosyallikleri nedeniyle hayvanat bahçelerinde ve deniz tiyatrolarında esaret kurbanı olurlar. Deniz kirliliği gıda zincirlerini tehdit ediyor ve çevreyi teslimatları için daha elverişli hale getiriyor. Ancak özellikle Japonya ve Danimarka tarafından bu balinaların öldürülmesi devam ediyor.

BU HAYVAN ZULÜMÜNÜ ŞİMDİ SONLANDIRMAK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ!

Son 24 saat içinde Faroe Adaları'nda tahminen 131 pilot balinanın acımasızca katledildiğini bildirmekten dolayı üzgünüz. Bu ultra sosyal ve çok nazik hayvanlar, Bern Yaban Hayatı Sözleşmesi tarafından korunmaktadır. Faroe'lular yunus eti yerler ve atalarının düşmanca bir iklimde hayatta kalmalarını sağlayan "Grindadrap" adlı bir geleneği savunurken, bugün süpermarketleri her çeşit yiyecekle dolu ve yine de avlanmaya devam ediyor. Faroe Adaları'nda her yıl ortalama 800 deniz memelisi, adalıların %20'sinden daha azı artık pilot balina eti ve balina yağı tüketmesine rağmen “gelenek” adına öldürülüyor.

BU HAYVAN ZULÜMÜNÜ ŞİMDİ SONLANDIRMAK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ!

Lütfen @savethereef ve @karmagawa'daki öne çıkanlar ve hikayelerimizde bağladığımız kampanyayı imzalayın ve bu ACİL gönderiyi takipçilerinizle paylaşın ve dünyanın burada meydana gelen hayvan zulmünü görmemizi sağlamamıza yardımcı olun, çünkü yeterince farkındalığı yaydığımızda ve yeterince kamuoyu olduğunda. Bunun hakkında feryat edersen, bunun gibi barbar gelenekler bir kez ve herkes için sona erecek. Bunu görmesi ve paylaşması gereken insanları, ünlüleri, etkileyicileri ve haber medyasını da etiketlemeniz için teşekkür ederiz - hadi hepimiz sosyal medya platformlarımızı farkındalığı yaymak ve gelecekte bu zulmün olmasını durdurmak için kullanalım!

#endanimalcruelty #savethewhales #savethedolphins #karmagawa #savethereef

Editör: TE Bilisim