Fason üretim, günümüzde sıkça başvurulan üretim yöntemlerinden biridir. Bu yöntem, bir firmanın özel talepleri doğrultusunda başka bir üretici firmaya imalat yaptırması şeklinde gerçekleşir. Fason imalatta üretilen ürünlerin pazarlama süreci de iki firmadan biri tarafından gerçekleştirilebilir.

Peki fason imalat için en iyi üreticiye nasıl ulaşabiliriz biraz da bundan bahsedelim:

●        İhtiyacınız olan ürünü daha önce yaptırmış birilerinden memnun oldukları üreticinin bilgileri istenebilir.

●        İnternette arama yaparken üreticilerin bulunduğu online platformlara, sektörel dernekler ve üreticilere ait forumlara ulaşabilir ve ihtiyacınıza özel üretim yapan üreticileri bulabilirsiniz.

●        Potansiyel üreticilere ulaşmak için ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak üreticilerle direk temas kurabilirsiniz.

●        Üreticilere direk web siteleri üzerinden ulaşarak fiyat talep edebilir(RFQ) ve aldığınız fiyatlarla üretici yorumlarını karşılaştırabilirsiniz.

●        Online üretim tedarik platformlarını kullanarak modelinizi yükleyebilir ve anlık fiyat alabilirsiniz. Platformlar en iyi üreticiyle sizi eşleştirmek üzerine kurulmuştur. 

Tridi online üretim tedarik platformuyla, fason üretim konusunda destek almak veya üretim partnerimiz olarak işletmeniz için katma değer yaratmak isterseniz, partner ol sayfasını inceleyebilirsiniz.

Fason Üretimin Faydaları Nelerdir?

Fason üretimin firmalara katkısı oldukça fazladır. Bu üretim sayesinde firmalar, profesyonel oldukları alanlara yönelerek iş çerçeveleri dışında kalan alanlarda üretim yapma zorunluluğundan kurtulmuşlardır. Pazarlama ve dağıtım konusunda profesyonelleşmiş olan üretici firma ile üretim konusunda uzmanlaşmış olan üretici firma fason üretim sayesinde uzmanlıklarını birleştirebilirler. Böylece iki taraf için de oldukça verimli bir çalışma süreci gerçekleştirilebilir.

Genel bir ifadeyle fason imalat, kanun tarafından fason üretimi yasaklanmamış, üretim yapılan tüm sektörlerde kullanılabilir.

Fason Üretim için Üretici Firma Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Fason üretim yapmayı düşünüyor ve üretici firma arıyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Bu noktalara dikkat ederek sizin için doğru bir üretici firma ile fason üretim yaparak işletmeniz için büyük faydalar sağlayabilirsiniz.

  1. Profesyonel Hizmet Sunan Tesisler

Fason üretim yapmayı planladığınız üretici firmanın tüm makine ve ekipmanları bakımlı, yüksek hassasiyette üretim yapabilecek, çalışanları deneyimli ve üretim süreci organize edilmiş şekilde olmalıdır.

  1. İletişim

En baştan açık bir iletişim kurmak, tasarım ve teknik dosyaları doğru bir şekilde iletmek ve parçanızın özel ihtiyaçlarının tam olarak anlaşılması her iki taraf için de fason üretim sürecinin başarısı için çok önemlidir.

  1. ISO Sertifikası ve Kalite Garantisi

Fason üretim için ortak çalışmayı düşündüğünüz firmanın yüksek kalite endüstriyel parça imalatında deneyimi bulunan, kalite standartlarını koruyan ve ISO sertifikasına sahip güvenilir bir firma olmasına özen göstermelisiniz.

  1. Piyasayı Yakından Takip Etmek

Üretici firma seçiminde anlaşma sağlamayı düşündüğünüz firmanın finansal durumunu yakından takip edip gerektiğinde değişikliklere ve alternatif üreticilere kolayca uyum sağlayabileceğinizden emin olmalısınız.

Fason üretim için partnerimiz olmak ve konu hakkında daha fazla bilgi almak için https://www.tridi.co/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi