BBP Ordu Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü’nün ters kelepçe takılarak gözaltına alınmasıyla ilgili iki polis görevden alındı.

Ordu Valiliği, görevden alma kararını yazılı bir açıklamayla duyurdu. Ancak açıklamada Fatma Yümlü'nün ismi verilmedi.

Ordu Valiliği, bugün yazılı bir açıklama yaparak kentte gerçekleşen iki ayrı olay nedeniyle toplam 4 polis memurunun açığa alındığını duyurdu. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

“07.07.2021 tarihinde, saat 00:00'da kapanması gereken işyerlerini ikaz eden Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı kolluk kuvvetleri ile bir işyeri sahibi ve çalışanları arasında istenmeyen bir olay meydana gelmiştir. Olayla ilgili tarafların karşılıklı davacı-şikayetçi olmaları üzerine gerekli işlemler yapılarak konu adliyeye intikal ettirilmiştir.

Daha önce Altınordu ilçemizde bir esnafımızla polis ekipleri arasında yaşanan olayda, yapılan tetkik sonrasında 2 personelimiz görevden uzaklaştırılmış, konuyla ilgili soruşturma başlatılmış ve halen devam etmektedir.

Bu olayda da yine 2 personel, Valiliğimizce görevden uzaklaştırılmış ve konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır. İlimizde gerçekleşen 2 olayda toplam 4 personelimiz, yürütülen soruşturma çerçevesinde görevden uzaklaştırılmıştır.”

Editör: TE Bilisim