Gruplar, kadın cinayetlerini protesto etmek ve örgütün başkanının ihmalini kınamak için hükümet merkezini işgal etti.

Feminist örgütler, kurbanlar ve aileleri, kadın cinayetleri, kayıplar ve cinsiyet şiddetini protesto etmek ve örgütün başkanı Rosario Piedra Ibarra'nın ilgisizliğini kınamak için Mexico City'de bulunan Ulusal İnsan Hakları Komisyonu'nun (CNDH) merkezini devraldı.

Gösteri geçen Perşembe başladı, ofis duvarlarına sloganlar yazdılar ve devrimci kahraman Francisco I. Madero'nun resmini boyayla kazıdılar ancak günler mülkün boşaltılması konusunda herhangi bir anlaşmaya varılmadan geçti, bu yüzden 7 Eylül Pazartesi Başkan Andrés Manuel López Obrador, protesto şiddetiyle olan anlaşmazlığını dile getirdi.

Şiddete uğrayan kadınların anneleri ve kızları

Feminista Bloque Negro başkanlığındaki gruplar ve şiddete uğrayan kadınların anneleri ve kızları karargahı devralırken, burayı mağdurlar için sığınak haline getireceklerini teyit ettiler ve hatta CNDH'nin baş harflerini de bu başkentin merkezi, ona yeni ad vermek için: " Okupa, Casa de Refugio Ni Una Menos México " bulunan binanın cephesinden sildiler.

Devletin sanatsal mirası sayılan Madero'nun resmini çizdikten sonra, mücadele hareketlerini finanse etmek için müzayedeye gideceklerini duyurdular. Ayrıca tesislere yaptıkları gezilerin videolarını yüklediler ve mutfakta depolanan ince et parçalarının bulunmasını kınadılar, çünkü yetkililer bu yemeği tadarken kurbanları desteklemekten caydırdıklarını kınadılar.

" Biz (bina) teslim etmeyeceğiz, bu kurbanlar için ise, bu olacak evlerinin, biz müzakere yok, bunu teslim etmeyeceğiz, onları istedikleri her yapalım" Yesenia Zamudio, önce öldürüldü genç bir kadının annesi uyardı. dört yıl. Kadın, hükümet onları polisle birlikte tahliye etmeye çalışırsa kendilerini savunacaklarını da sözlerine ekledi.

Seferberlik, en azından altı kurbana karşı ülkenin dört bir yanından feministlerin desteği ile "vandalizmi" kınayan diğer sektörler arasında gidip geldi ve protestocuların, her gün bir kadının öldürülmesinden kaynaklı öfkeli oldukları açıklandı.

Meksika halkına karşı sorumluluğunun bilincinde olan CNDH,

Kadınlar, hükümet onları polisle birlikte tahliye etmeye çalışırsa kendilerini savunacaklarını da sözlerine ekledi." Biz (bina) teslim etmeyeceğiz, bu kurbanlar için, müzakere yok, bunu teslim etmeyeceğiz”

Ancak belgede, üç mağdurun oturma eyleminde kalmaya karar verdiğini, bunun için yetkililerin taleplerine yanıt verme sürecini hızlandırmayı ve ülkenin iç kesimlerinden geldikleri için Mexico City'de kendilerine bir otel ödemeyi teklif ettiklerini de ekliyor.

"Geçen Perşembe, 'Frente Nacional Ni una menos México' ve 'Aequuus, İnsan Haklarının Teşviki ve Savunması' adlı gruplar ofislerin yakınında belirdi ve onları ele geçirdi ve o sırada bir talep formu teslim ettiler. Federal hükümet. Şu andaki rolünün ve Meksika halkına karşı sorumluluğunun bilincinde olan CNDH, bugüne kadar sonuçsuz onlarla diyalog arayışı içindeydi, bu yüzden tutumumuzu yineliyoruz "dedi.

Yenilecek düşman değiliz, onların müttefikiyiz

Teşkilat, protestocuların tıbbi hizmetler ve ilaçlara erişim, yiyecek depoları dağıtımı, istihdam programı, Cumhuriyetin yedi eyaletine Cinsiyet Şiddeti Uyarısı için sübvansiyon, "On'a Kadar Say" kampanyasının geri çekilmesini talep ettiklerini belirtti.

"Cinsiyet şiddeti ve kadın cinayetine yönelik şiddetin acil ve zorlayıcı çözümlere layık olan gerçekler olduğunun farkındayız. Protesto hakkının toplumsal fetihler elde etmenin meşru bir yolu olduğunu iddia ediyoruz ve bu nedenle, başarmanın mantıklı bir yolu olarak diyaloga da inanıyoruz. Çözümler Compañeras ve diğer işgalciler: Yenilecek düşman değiliz, onların müttefikiyiz ", CNDH vurguladı.

Editör: TE Bilisim