Dannenröder ormanı boyunca planlanan bir otoyol uzantısı otoban 250 yaşındaki meşe ağaçlarının arasına geçmesine karşı 4 Ekim Pazar günü Frankfurt'un kuzeyindeki bir ormanlık alanda binlerce iklim aktivisti toplandı.

Yaklaşık 27 hektarlık (67 dönüm) ormanın, A49 ikili taşıt yolunun 3 km'lik yeni bir kısmına yer açmak için önümüzdeki Şubat ayına kadar temizlenmesi gerekiyor. Hessen eyaletindeki polis, sağlıklı bir karma ormanın erozyonunun Alman hükümetinin iddialı iklim hedefleriyle alay konusu olduğunu söyleyen protestocularla aylar süren çekişmelere hazırlanıyor.

"Burada Fridays for Future aktivistleri otonomistlerle ve anarşistler yerel sakinlerle buluşuyor. Ve birbirlerine bağlılar!"

Protestolara katılan Alman mülteci kurtarma örgütü Sea-Watch'ın önde gelen aktivistlerinden Carola Rackete, "Böylesine eski bir ormanın 2020'de otobana hala yer açması bir felaket" dedi. Göstericiler hükümeti bunun yerine demiryolu ulaşım altyapısını genişletmeye yatırım yapmaya çağırıyorlar.

Orman işçileri Perşembe günü otoyola yol açmak için ilk ağaçları kesmeye başlayınca, polis geçen yıl ormanın bazı kısımlarını işgal eden aktivistler tarafından inşa edilen barikatları, ağaç evleri ve derme çatma platformları yıktı.

Cuma günü polis, açıklığın başladığı komşu Herrenwald'da, kaldırma platformları aracılığıyla ağaçların tepesinden indirilmesi gereken 10 eylemci de dahil olmak üzere 16 tutuklama yaptıklarını söyledi. Sosyal medyada yayınlanan bir videoda maskeli aktivistler “çok azımız olduğu için temizliği ne yazık ki durduramadık” ifadesini kullandı.

Ancak o zamandan beri protestolar çoğaldı, aktivistler Cuma günü Hessen eyaleti temsilciliğinin Berlin'deki ofislerini geçici olarak işgal ettiler ve Cumartesi günü yaklaşık 300 bisikletçi A49'un güneye giden şeridinin bir bölümünü kapattı.

Organizatörler, Pazar sabahı otoyol planlarını protesto etmek ve tehdit altındaki ormanlık alanda "rehberli doğa yürüyüşlerine" katılmak için yaklaşık 5.000 kişinin ormana gittiğini söyledi. Polis göstericilerin sayısını yaklaşık 2.000 olarak belirledi.

Yeni otoyol çalışmalarının Eylül 2021'e kadar başlamaması ve ormanlık alanın aktivistlere kapatılamayacak kadar büyük olmasıyla polis, altyapı projesine karşı “uzun vadeli direniş” beklediklerini söyledi.

Dannenröder'deki kesimi protesto edenlerden bazıları, iki yıl önce Kuzey Ren-Vestfalya'da bir kömür madeni projesine yol açacak olan eski bir ormanlık alan olan Hambach ormanında da gösterilere katılmışlardı .

Dannenröder ormanının yalnızca % 3'ünü keseceğini açıkladı.

Otoyol uzantısının yapımını denetlemekle görevli inşaat şirketi Deges, projesinin sıkışık yolları rahatlatmak için gerekli olduğunu ve ormanlık alan için varoluşsal bir tehdit oluşturmadığını söylüyor.

Şirket, ve yaşlı meşelerin kesilecek ağaçların yalnızca% 8'ini oluşturduğunu söylüyor. Buna karşılık Deges, 85 hektarlık ormanlık alanı yeniden ağaçlandırmanın yanı sıra nesli tükenmekte olan tepeli semender için 10 yeni havuz habitatı kurmayı taahhüt etti.

Dayanışma içinde #dannibleibt Viktoriapark'taydı #Berlin inşaatına karşı bir işaret olarak işgal edilmiş bir ağaç #A49#b0410

“Bu ormanın bazı kısımları 250 yaşında”

Ancak çevreci gruplar, otoyol planlarının aynı zamanda bir Alman hükümetinin iklim politikaları nedeniyle yurtdışına çıkardığı daha geniş ikiyüzlülüğün sembolü olduğunu söylüyor. Alman Çevre ve Doğa Koruma Federasyonu'ndan (Bund) Nicola Uhde, “Bu ormanın bazı kısımları 250 yaşında” dedi ve “artık etrafta bu tür ormanlık alanların çoğu yok.

Çarşamba günü Birleşmiş Milletler biyolojik çeşitlilik zirvesinde konuşan Şansölye Angela Merkel, ülkeleri çevreyi korumak için "gelgiti küresel ölçekte değiştirmeye" çağırdı. Bir video açıklamasında "Karayı ve denizi daha sürdürülebilir kullanmalı ve onları ekolojik olarak daha sağlıklı bir şekilde yönetmeliyiz" dedi .

Hessen eyaletinde, Dannenröder ormanının kaderi, son iki yıldır batı eyaletini Merkel'in muhafazakar CDU'su ile koalisyonda yöneten Yeşiller Partisi için bir turnusol testi olarak görülüyor. gelecek yıl federal düzeyde çoğaltılacak.

Editör: TE Bilisim