Fransız Müslüman kız Hıristiyan erkek arkadaşı olduğu için dövüldü, saçları kesildi.

Savcılar Cuma günü yaptığı açıklamada, Bosnalı Müslüman bir gencin ebeveynleri, amcası ve teyzesinin, bir Hıristiyan Sırp çocukla olan ilişkisi yüzünden başını kazıttığı için küçük bir çocuğa yönelik şiddet suçlarından yargılanacaklarını açıkladı.

Yargı kaynakları, kızın saçlarının tıraş edildiğini ve Pazartesi günü doğudaki Besancon kentinde de dövüldüğünü söyledi. 

"Bu barbarlık, en ağır cezayı gerektirir"

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin Twitter'da "Bir Hristiyan'ı sevdiği için saçları kesildi ve dövüldü. Bu 17 yaşındaki kıza yapılan bu işkence eyleminden derinden şok oldu."   "Bu barbarlık, en ağır cezayı gerektirir" diye ekledi.    

Polis, amca ve teyzenin yanı sıra iki ebeveyni de gözaltına aldı. Yargı denetimi altında serbest bırakıldılar, ancak koruma altına alınan kızla iletişim kurmaları yasaklandı. Onun nerede olduğunu bilmiyorlar.

"Küçüklere yönelik şiddetten" yargılanacaklar

Savcı yardımcısı Margaret Parietti AFP'ye verdiği demeçte, zanlıların "küçüklere yönelik şiddetten" yargılanacaklarını söyledi. 

İki yıl önce ailesiyle birlikte Bosna-Hersek'ten gelen kızın, aynı binada yaşayan 20 yaşındaki Sırp kökenli genç bir erkekle aylarca ilişkisi olmuştu.   Parietti, "İki aile birbirini tanıyordu ve (ilişkileri) bir sorun değildi, ancak evlilik hakkında konuşmaya başladıklarında, kızın ailesi ona 'Biz Müslümanız, bir Hristiyanla evlenemezsiniz' dedi.   

Savcılıkça yapılan açıklamada; "Aile telefonunu aldı ve erkek arkadaşıyla iletişim kurmasını engelledi. Çift daha sonra dört günlüğüne kaçtı ve dönüşlerinde oğlanın ebeveynleriyle birlikte kızın ailesinin evine geldi.   "İlk darbe anneden geldi, sonra şiddet patlak verdi. Bir odaya götürüldü ve dövüldü. İfadesine göre dayısı - babasının erkek kardeşi - dövülürken saçlarını kesti" dedi.

Savcılar, gencin ebeveynlerinin müdahale etmeye cesaret edemediklerini ancak polise olanları bildirmek için evden ayrıldığını söyledi. 

Polis, kızın teyzesi tarafından bir odaya saklandığını bulmak için geldi. Ancak Est Republicain gazetesinin bildirdiğine göre, genç kız bulundu ve hastaneye kaldırıldı.   

Kaburga kemiği kırıldı

Parietti'ye göre, kaburga kemiği kırıldı ve "her yerde", özellikle "kulak seviyesinde" morluklar vardı.   Bu bağlamda saçlarının kesilmiş olması Fransa'da özellikle şok edici bir duruma sahiptir.   

Bu durum özellikle İkinci Dünya Savaşı'nın Nazi işgalcileriyle ilişkisi olan binlerce kadına ulaşmasının ardından verilen cezaydı.   

Bosna'nın 1992-1995 etnik gruplar arası savaşı Müslümanları, Sırpları ve Hırvatları birbirine düşürdü ve 100.000 kişinin ölümüne ve iki milyondan fazla kişinin yerinden olmasına neden oldu.

Editör: TE Bilisim