Fransa Ulusal Meclisi 4 Mayıs Salı günü, gelecekteki havalimanı genişlemelerini önleyecek, açık hava teras ısıtıcılarını yasaklayacak ve ambalaj atıklarını azaltacak geniş kapsamlı bir iklim değişikliği tasarısını onayladı.

Fransa, sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar 1990 seviyelerine kıyasla% 40 azaltmayı hedefliyor, ancak çevre aktivistleri ayaklarını sürdüğünü söylüyor. Şubat ayında bir dönüm noktası niteliğindeki kararında bir mahkeme, Fransa'nın iklim değişikliğiyle mücadele etmek için daha fazlasını yapması gerektiğine karar verdi.

Meclis komisyonları ve alt mecliste 200 saatten fazla süren tartışmalardan sonra, milletvekilleri tasarıyı 332'den 77'ye kadar onayladılar.

Çevre Bakanı Barbara Pompili meclise, "Büyük sözler ve yalnızca toplumsal direniş yaratan devasa ve ulaşılamaz hedefler yerine, etkili önlemler alıyoruz." Dedi.

Greenpeace, yasanın yeterince ileri gitmediğini söyledi.

Greenpeace Fransa başkanı Jean-Francois Julliard, "İklim acil durumunun daha az acil olduğu 15 yıl önce yeterli olabilecek bir yasa. 2021'de küresel ısınmayla etkin bir şekilde mücadele etmek yeterli olmayacak," dedi.

Editör: TE Bilisim