Galata Kulesi’ni hilti ile delen şirketin sahibinin AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda görevli eski bir yönetici olduğu ortaya çıktı.

Galata Kulesi’nin restorasyon adı altında hilti ile delen şirketin sahibinin AKP İstanbul İl yönetiminin eski yöneticisi olduğu ortaya çıktı.

Restorasyon işini yapan firma E-S Yapı Şehircilik Mimarlık Restorasyon ve firmanın sahibi Sevilay Tuncer Uludağ ortaya çıktı. Firma sahibi Uludağ, AKP İstanbul 5. Olağan İl Kongresinde yönetime seçildi ve bir süre görev yaptı. Firmanın sadece 2017 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan aldığı 2 ihalenin toplamı 11 milyon 846 bin lira olduğu öğrenildi.

Basına yansıyan bilgilere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilen Galata Kulesi’ndeki restorasyon görüntüleri tepki çekti.

Büyükşehir Belediyesi, tarihi kulenin duvarlarının matkapla delindiğini, inşaat çalışmaları yapıldığını, kulenin aydınlatmalarının söküldüğünü gösteren görüntüler paylaştı.

Kaftancıoğlu;  “IŞİD’in tarihe eserlere yaptığından farksız.”

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Galata Kulesi’nde yaşanan restorasyon skandalının ardından açıklama yaptı: Kent Hakları İzleme Kurulu olarak Savcılığa ve Koruma Kurulu’na suç duyurusunda bulunacağız. Galata Kulesi’nde yapılanlar, IŞİD’in tarihe eserlere yaptığından farksız.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu

"Elbette restorasyon adı altında yapılan uygulamaya tüm İstanbullular tepki gösterdi. İstanbul’un simgelerinden Galata Kulesi ile ilgili tüm işlemlerde İBB olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızla iş birliği içinde, bu tarihi emaneti korumak için en sağlıklı adımları atmak isteriz."

Editör: TE Bilisim