Bill, LGBTQ+ insanlar ve haklarını destekleyenler için 10 yıl hapis anlamına gelebilir.

Gana parlamentosuna sunulan gey karşıtı yasa tasarısı, LGBTQ+ kişilerinin yanı sıra haklarını savunan, sempatilerini ifade eden veya sosyal veya tıbbi destek sunan gruplar ve bireyler için en acımasız ve kapsamlı anti-gayrimenkullerden birinde 10 yıla kadar hapis cezası önerebilir. -dünya çapında önerilen eşcinsel yasaları.

Taslak mevzuatta, interseks kişilere verilen desteğin de suç sayılacağı ve hükümetin interseks kişileri “cinsiyet yeniden hizalama” ameliyatına yönlendirebileceği belirtildi.

İnternette geniş çapta dolaşan ve yasa tasarısına erişimi olan diplomatlar tarafından gerçek olduğu doğrulanan uygun insan cinsel hakları ve Ganalı aile değerleri yasa tasarısının sızdırılmış bir kopyası, insan hakları aktivistleri arasında öfkeye ve artan korkuya yol açtı.

Tasarı, sömürge yönetiminden bağımsızlıktan bu yana cinsel azınlıkları ve destekçilerini suç haline getirmenin ilk büyük adımı olacak.

Sert yeni yasalar olasılığı çok sayıda milletvekili tarafından memnuniyetle karşılandı ve Başkan Nana Akufo-Addo'nun hükümetindeki rakamlar tarafından desteklendi.

Batı Afrika ülkesinde bu yılın Ocak ayından bu yana LGBTQ+ kişilere yönelik bir baskı dalgasını takip ediyor . Şubat ayında, cinsel azınlıklara destek sunan bir topluluk alanı , politikacılardan, sivil ve dini gruplardan ve medyadan gelen tepkiler üzerine kapanmak zorunda kaldı ve aynı zamanda gey veya queer olarak algılanan kişilere yönelik tutuklama ve tacizlerde artışa yol açtı.

Cuma günü, eşcinsel haklarını “sapkınlık” olarak nitelendiren ve yasa tasarısını hazırlayan bir grup milletvekiline liderlik eden bir milletvekili Sam Nartey George, yasanın çevrimiçi kınanmasını “bilgisiz” olarak reddetti.

“Eşcinsellik bir insan hakkı değildir. Bu cinsel bir tercihtir” dedi. "Bu tasarıyı geçireceğiz"

Yabancı diplomatlar, Gana hükümetine tasarıyla ilgili önemli endişelerini dile getirdiklerini söylediler. Ganalı yetkililer, tasarının geçeceğine dair korkuları özel olarak yatıştırmaya çalıştılar.

Parlamento, yasa taslağını gözden geçirmek için henüz bir komisyon atamadı ve yasa tasarısı onaylanmadan önce büyük olasılıkla çeşitli değişikliklere tabi tutulacak.

Accra'da bir gazeteci ve aktivist olan Nana Ama Agyemang Asante, tasarının "içeriği, dilin kabalığı ve niyetin arkasındaki zalimlik karşısında hayrete düştüğünü" söyledi. “Tüm zamanımı eşcinsel haklarını savunan bir gazeteci olarak geçirdim, bu yüzden müttefiklerin, intersekslerin ve aseksüellerin varlığı dahil her şeyi ve herkesi suç saymak istedikleri bu noktaya geldiğimize inanamıyorum.”

Tasarının kınamaya yol açan diğer yönlerinin yanı sıra, LGBTQ+ haklarını savunduğu veya destek sunduğu kabul edilen fon grupları olduğu tespit edilen gruplar veya bireyler kovuşturulabilir. Evlilik, Gana yasalarında açıkça bir erkek ve kadın arasında olmak olarak tanımlanacaktır.

Çocukları kadın ve erkek ikili kategorileri dışında herhangi bir cinsiyeti veya cinsiyeti araştırmaya teşvik ettiği düşünülebilecek bilgiler yayınlayan medya şirketleri, çevrimiçi platformlar ve hesaplar 10 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

Ocak ayından bu yana, politikacılardan gazetecilere, sivil ve dini liderlere kadar kamusal yaşamdaki gruplar, Gana'daki LGBTQ+ haklarını ve destek ağlarını şiddetle kınadı.

Gana hükümeti, cinsel azınlıklara destek sağlamak için daha cesur çabalar üzerindeki histerinin ortasında, eşcinsel yanlısı savunuculuğu yasaklayacak yeni yasalar sözü verdi. Sekiz milletvekilinden oluşan bir grup yasa tasarısını 29 Haziran'da meclise sundu.

Genellikle heteroseksüel olmayan seks olarak yorumlanan "doğal olmayan cinsel bilgi" Gana'da yasa dışıdır. Davalar nadirdir, ancak birçok gey ve queer insan, vatandaşlar ve kolluk kuvvetleri tarafından istismar edildiğini bildirmiştir.

LGBTQ+ haklarını teşvik ettiği düşünülenlere yönelik bir kısıtlama için artan yaygara ortasında , Mart ayında Ho şehrinde , hukuk asistanları ve savunmasız grupları desteklemek için çalışan diğer profesyoneller için düzenlenen bir eğitim etkinliğinde 21 kişi tutuklandı . Geçen ay kefaletle serbest bırakıldılar, ancak sanıkların çoğu güvenlik korkusuyla güvenli evlerde yaşıyor, bazıları aile üyeleri tarafından reddedildi ve işlerini kaybetti.

Editör: TE Bilisim